Sødt, salt og syrligt. Blødt, sprødt og fyldigt...... Kan man ønske sig mere af en salat??
Blandet salat
Feta, skåret i tern
Ristede, saltede græskarkerner
Frisk mango
Rødløg i tynde skiver
Mix og dryp med olivenolie.
Velbekomme!
mandag den 22. august 2011
onsdag den 17. august 2011
Kold kartoffelsalat med karry og chili
Den gamle danske klassiker med et twist der giver den lidt ekstra smag og "bid".
650 g kartofler
1 salatløg
2 dl creme fraiche
2 (store) spsk mayonnaise
½ tsk sukker
2 tsk karry
Chiliflager efter smag
Salt og peber
Skær de skrællede/pillede og kogte kartofler i mundret størrelse. Hak løget fint og hæld dem ved kartoflerne. Bland creme fraiche, mayonnaise, sukker, karry, chili, salt og peber. Hæld dressingen over kartofler og løg og bland det hele sammen. Stil kartoffelsalaten på køl indtil servering. Drys eventuelt med lidt karry, chiliflager og grønt.
Velbekomme!
650 g kartofler
1 salatløg
2 dl creme fraiche
2 (store) spsk mayonnaise
½ tsk sukker
2 tsk karry
Chiliflager efter smag
Salt og peber
Skær de skrællede/pillede og kogte kartofler i mundret størrelse. Hak løget fint og hæld dem ved kartoflerne. Bland creme fraiche, mayonnaise, sukker, karry, chili, salt og peber. Hæld dressingen over kartofler og løg og bland det hele sammen. Stil kartoffelsalaten på køl indtil servering. Drys eventuelt med lidt karry, chiliflager og grønt.
Velbekomme!
Kold kartoffelsalat med krydderurter og løg
En gammel dansk sommerklassiker
650 g kartofler
1 salatløg
2 dl creme fraiche
2 (store) skefulde mayonnaise
1-2 tsk honey-dijonsennep
½ tsk sukker
salt og peber
Persille, purløg og/eller dild
Skær de skrællede/pillede og kogte kartofler i mundret størrelse. Hak løget fint og hæld dem ved kartoflerne. Bland creme fraiche, mayonnaise, sennep, sukker, salt, peber og den/de ønskede krydderurter. Hæld dressingen over kartofler og løg og bland det hele sammen. Sæt kartoffelsalaten på køl indtil servering og giv den et grønt drys på toppen lige inden den skal på bordet.
Velbekomme!
650 g kartofler
1 salatløg
2 dl creme fraiche
2 (store) skefulde mayonnaise
1-2 tsk honey-dijonsennep
½ tsk sukker
salt og peber
Persille, purløg og/eller dild
Skær de skrællede/pillede og kogte kartofler i mundret størrelse. Hak løget fint og hæld dem ved kartoflerne. Bland creme fraiche, mayonnaise, sennep, sukker, salt, peber og den/de ønskede krydderurter. Hæld dressingen over kartofler og løg og bland det hele sammen. Sæt kartoffelsalaten på køl indtil servering og giv den et grønt drys på toppen lige inden den skal på bordet.
Velbekomme!
onsdag den 3. august 2011
Supersprøde saftige kyllingelår der vækker en amerikansk tiger i dig.
Disse kyllingelår er mørnet i kærnemælk, gnedet i honning og rullet i parmesan og cornflakes. Resultatet er saftigt og mørt kød omsluttet af en supersprød skorpe som er karakteristisk for de amerikanske "Crispy drumsticks".
Kærnemælk
Flydende honning
Salt og peber
Salt og peber
1 dl fintrevet parmesan
2 dl knuste cornflakes
Vask og tør lårene....altså kyllingelårene ;o) og læg dem tæt i en skål eller pose. Hæld kærnemælk over til lårene er dækket.NB! Brug "Gammeldags kærnemælk".
Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 3 og højst 8 timer. Kærnemælken mørner kødet inden stegning og giver dig (eller rettere: kyllingen) dejligt saftige lår, men står de for længe nedbrydes kødet så meget af kærnemælkens enzymer at det mister tekstur og falder af benet......sagt på nordjysk: "Så bli´r det noget smat". :-)
Når lårene har marineret færdig hældes kærnemælken ud. Lårene duppes tørre og gnides i flydende honning og drysses med salt og peber. (Vær ikke fedtet med saltet....både honning og flakes "søder" kødet)
Riv parmesanen fint og knus cornflakes. Bland ost og flakes og vend kyllingelårene heri.
Læg lårene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180° i 45 minutter. Hvis du synes de begynder at blive for mørke så skru ned til 150° det sidste kvarter.
Serveres til kartofler, kartoffelsalat, pommes frites og/eller salat.
Velbekomme!
Lun, varmrøget tilapiafilet-mad med purløg
Tilapia er en mager, lys fisk som er dejlig fast i kødet. Den varmrøgede udgave smager lidt hen ad røget smørfisk som er en af mine absolutte fiske-favoritter. Her bliver den serveret helt enkelt på et stykke godt rugbrød med et drys af sommerhavens purløg. Enkelt, men helt perfekt.
Til 2 halve madder:
100 g varmrøget tilapiafilet
1 hel skive rugbrød
Purløg
Den røgede fisk kan sagtens spises kold, men det giver den lidt ekstra smag at lune den op. Jeg gav den 7-8 minutter ved 200° i ovnen.
Drys med friskklippet purløg og server.
Velbekomme!
Til 2 halve madder:
100 g varmrøget tilapiafilet
1 hel skive rugbrød
Purløg
Den røgede fisk kan sagtens spises kold, men det giver den lidt ekstra smag at lune den op. Jeg gav den 7-8 minutter ved 200° i ovnen.
Drys med friskklippet purløg og server.
Velbekomme!
onsdag den 6. juli 2011
Creamed Corn
Anderledes tilbehør til bøffen, den stegte kylling eller til sæsonens grillmad. Søde, sprøde majs i en cremet sauce smagt til med parmesan og friske krydderier.
200 g majs (drænet vægt)
2 dl fløde, mælk eller Milda 4%
1 dl groftrevet parmesan
Salt og peber
Maizena
Evt. timian eller persille
Personligt foretrækker jeg Bonduelle dåsemajs til denne ret, da de altid er super sprøde og derfor perfekte til denne ret. Du kan dog også optø en portion frosne i stedet. ;o)
Dræn majsene godt. Hæld dem sammen med fløde/mælk i en gryde og varm det langsomt op til kogepunktet. Krydr med salt, peber og krydderurter hvis du ønsker. Jævn saucen med lidt maizena rørt op i en smule vand. Lad saucen nå kogepunktet, tag gryden af varmen, tilsæt parmesanen og rør til den er smeltet helt. Server straks.
Velbekomme!
200 g majs (drænet vægt)
2 dl fløde, mælk eller Milda 4%
1 dl groftrevet parmesan
Salt og peber
Maizena
Evt. timian eller persille
Personligt foretrækker jeg Bonduelle dåsemajs til denne ret, da de altid er super sprøde og derfor perfekte til denne ret. Du kan dog også optø en portion frosne i stedet. ;o)
Dræn majsene godt. Hæld dem sammen med fløde/mælk i en gryde og varm det langsomt op til kogepunktet. Krydr med salt, peber og krydderurter hvis du ønsker. Jævn saucen med lidt maizena rørt op i en smule vand. Lad saucen nå kogepunktet, tag gryden af varmen, tilsæt parmesanen og rør til den er smeltet helt. Server straks.
Velbekomme!
Sloppy Joe
Manwich... Snot Burger... Juicy Burger... Slushburger... Yum Yums...Wimpies...
Kært barn har mange navne og i staterne er dette virkelig et af de rigtig kære. Overordnet er retten dog kendt som "Sloppy Joes".
6 store burgere:
500 g oksefars
2 spsk olivenolie
1 peberfrugt
1 stort løg
2 fed hvidløg
2-3 tsk sennep
2 dl ketchup (Heinz!!)
3 tsk koncentreret tomatpuré
1 tsk timian
1 tsk spidskommen
2 tsk worcestershire sauce
Jalapeño eller tørret chili, efter smag
Salt og peber
6 store burgerboller
Hak løg og hvidløg og skær peberfrugten i fine tern.
Svits løg, og hvidløg blankt. Tilsæt køddet og brun det godt af. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det simre ved lav varme i ca. 20 minutter. Kødsaucen skal være tyk, så bliv endelig ikke fristet til at tilsætte vand eller anden væde undervejs.
Smag til med salt og chili - saucen skal dog være let sødlig, det er kendetegnende for en Sloppy Joe. Rist en burgerbolle, fyld den med den rygende varme kødsauce og server den med en omgang coleslaw, kartoffelchips eller creamed corn.
Velbekomme!
Kært barn har mange navne og i staterne er dette virkelig et af de rigtig kære. Overordnet er retten dog kendt som "Sloppy Joes".
6 store burgere:
500 g oksefars
2 spsk olivenolie
1 peberfrugt
1 stort løg
2 fed hvidløg
2-3 tsk sennep
2 dl ketchup (Heinz!!)
3 tsk koncentreret tomatpuré
1 tsk timian
1 tsk spidskommen
2 tsk worcestershire sauce
Jalapeño eller tørret chili, efter smag
Salt og peber
6 store burgerboller
Hak løg og hvidløg og skær peberfrugten i fine tern.
Svits løg, og hvidløg blankt. Tilsæt køddet og brun det godt af. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det simre ved lav varme i ca. 20 minutter. Kødsaucen skal være tyk, så bliv endelig ikke fristet til at tilsætte vand eller anden væde undervejs.
Smag til med salt og chili - saucen skal dog være let sødlig, det er kendetegnende for en Sloppy Joe. Rist en burgerbolle, fyld den med den rygende varme kødsauce og server den med en omgang coleslaw, kartoffelchips eller creamed corn.
Velbekomme!
Etiketter:
hvidløg,
jalapeños,
ketchup,
løg,
oksefars,
peberfrugt,
sennep,
timian,
tomatpuré,
worcestershire sauce
søndag den 3. juli 2011
Humus
Humus er en særdeles anvendelig kikærtemos med rødder i Mellemøsten. Den kan bruges som dip til brød og grøntsager, smagsgiver i sandwiches, som pålæg på rugbrød eller som tilbehør til varme retter. Det er ikke spor kompliceret at lave, men vælger du at lave det fra bunden tager det tid.
200 g tørrede kikærter
2 spsk. tahin
1-2 fed hvidløg
2½ tsk hele spidskommenfrø
3 spsk citronsaft
ca. ½ dl olivenolie
groft salt og peber fra kværn
Skal din humus bruges til dip vil jeg anbefale at tilsætte ½-1 dl græsk yoghurt - det giver en mere blød og cremet variation.
Ønsker du at variere smagen kan du for eksempel tilsætte:
Frisk persille, timian eller basilikum
Soltørrede tomater
Chili
Paprika
Sæt kikærterne til opblødning i mindst 12 timer. Jeg bløder dem ofte i næsten 24 timer og udskifter vandet 3 gange undervejs. Når ærterne er blødt op hældes vandet fra og de skylles med koldt vand inden de hældes i en gryde. Dæk kikærterne med rigeligt vand og kog dem i mindst en time... og gerne to eller 3. Du kan også sagtens bruge en dåse forkogte kikærter i en snæver vending, men med lidt planlægning er det trods alt en begrænset indsats der skal til for at komme hertil. ;o)
Jeg vælger at koge kikærterne i usaltet vand i modsætning til de fleste andre humussnedkere jeg kender. Synes ærterne bliver kogt "blødere" i usaltet vand (ligesom kartofler til kartoffelmos).
Når ærterne er kogt hældes kogevandet fra. (Gem det til at justere konsistensen af den færdige humus) Pil eventuelle løse skaller fra.
Lad ærterne køle af - er du en utålmodig sjæl så skyl dem i koldt vand.
Rist spidskommenfrøene på en hed pande for at fremkalde den skønne aroma og giv det en ordentlig tur i morteren til det er stødt helt fint.
Hæld kikærter, 1 dl kogevand, tahin, hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolien og eventuelt halvdelen af den græske yoghurt i en blender og blend det til en ensartet mos. Hold lidt igen med olivenolien hvis du også vil have yoghurt i. Juster konsistensen med mere yoghurt, olie eller kogevand. Smag til med salt og peber og hvad du nu ellers synes der lige mangler - der er mange og meget forskellige meninger om hvordan en "rigtig" humus skal være både smags- og konsistensmæssigt - så smag dig frem.
Lad din færdige humus stå og trække på køl i mindst en time inden brug så smagen rigtigt får lov til at udvikle sig. Serveres eventuelt med et skvæt olivenolie og/eller paprika og/eller friske krydderurter som dip eller tilbehør.
Velbekomme!
Etiketter:
basilikum,
chili,
citronsaft,
hvidløg,
kikærter,
paprika,
persille,
soltørrede tomater,
spidskommen,
tahin,
timian
Eton Mess
Denne dessert er lynhurtigt klar og smager som en million. Man går ALDRIG fejl med sammensætningen af jordbær og fløde. Eton Mess blev oprindeligt serveret ved den årlige college-cricket-kamp mellem Eton og Winchester . Traditionelt er desserten med jordbær, men også blåbær, hindbær og brombær....eller et bær-miks... er lækkert. Her i sæsonen er det oplagt at bruge friske, råmarinerede bær - udenfor sæson kan du koge frosne bær op med marinaden og nyde smagen af sommer hele året.
2 pers.
250 g jordbær
3 tsk sukker
4 tsk citronsaft, balsamico
hindbær- eller granatæbleeddike
1 dl fløde
30 g marengs
Evt. frisk mynte til pynt.
Rens og skær bærrene i mindre stykker. Drys sukker over og dryp citron/eddike over. Rå bær vendes med let hånd og trækker på køl i ½ time - vend dem gerne et par gange undervejs. Optøede bær gives et kort opkog og sættes herefter på køl til det er helt afkølet. Du kan også bruge bærrene naturel, men den ekstra syre giver et godt modspil til de søde bær og marengs.
Pisk fløden til en let skum. Knus marengsen i skummet. Anret skiftevis marengsskum og bær i et glas og pynt evt. med en kvist mynte inden servering.
Velbekomme!
2 pers.
250 g jordbær
3 tsk sukker
4 tsk citronsaft, balsamico
hindbær- eller granatæbleeddike
1 dl fløde
30 g marengs
Evt. frisk mynte til pynt.
Rens og skær bærrene i mindre stykker. Drys sukker over og dryp citron/eddike over. Rå bær vendes med let hånd og trækker på køl i ½ time - vend dem gerne et par gange undervejs. Optøede bær gives et kort opkog og sættes herefter på køl til det er helt afkølet. Du kan også bruge bærrene naturel, men den ekstra syre giver et godt modspil til de søde bær og marengs.
Pisk fløden til en let skum. Knus marengsen i skummet. Anret skiftevis marengsskum og bær i et glas og pynt evt. med en kvist mynte inden servering.
Velbekomme!
lørdag den 2. juli 2011
Zuppa Toscana
En simpel, smagfuld og mættende kartoffel-grønkålssuppe fra Toscana med krydret pølse- og baconfyld, som er mit bud på den amerikansk-italienske kæde "Olive Garden"´s fantastiske udgave.
4 pers
2 spsk olivenolie
1 stort løg skåret i tern
3-4 fed hvidløg, hakket
1 liter hønsefond
800 g kartofler i 1½ cm tern
salt og peber
300-400 g hakket grønkål (frosset)
3 dl fløde eller Milda 4%
Parmesan
* Kan du ikke skaffe en god, krydret italiensk pølse så kan Langelænders "Krydret grillpølse" med rose-pepper eller Steff Houlbergs frankfurtere med chili og paprika gøre tricket.
Opvarm olivenolien i en gryde og steg løget blankt. Vend det hakkede hvidløg i det sidste ½ minut.
Hæld fond og kartofler i. Smag til med salt og peber. Lad løg og kartofler simre i fonden til kartoflerne er godt møre....ca. 20 minutter.
Skær baconen i tern og rist den sprød over mellemvarme. Fjern pølsekødet fra tarmen og bræk det i mindre stykker. Tag baconen af panden og steg pølsekødet til det er let brunet. Fyldet er nu klar til servering.
Tilsæt grønkål og fløde til kartoffelsuppen og bring retten til simring. Smag til med salt og peber, men vær endelig forsigtig med saltet.... Kødfyldet tilfører mere salt. ;o)
Anret: Øs suppen i tallerknerne og fordel pølse og bacon over. Drys med friskrevet parmesan og server straks. Kombineret med en godt stykke brød har du nu et fuldendt måltid.
Velbekomme!
4 pers
2 spsk olivenolie
1 stort løg skåret i tern
3-4 fed hvidløg, hakket
1 liter hønsefond
800 g kartofler i 1½ cm tern
salt og peber
300-400 g hakket grønkål (frosset)
3 dl fløde eller Milda 4%
6 skiver bacon
450 g italiensk pølse*
Parmesan
* Kan du ikke skaffe en god, krydret italiensk pølse så kan Langelænders "Krydret grillpølse" med rose-pepper eller Steff Houlbergs frankfurtere med chili og paprika gøre tricket.
Opvarm olivenolien i en gryde og steg løget blankt. Vend det hakkede hvidløg i det sidste ½ minut.
Hæld fond og kartofler i. Smag til med salt og peber. Lad løg og kartofler simre i fonden til kartoflerne er godt møre....ca. 20 minutter.
Skær baconen i tern og rist den sprød over mellemvarme. Fjern pølsekødet fra tarmen og bræk det i mindre stykker. Tag baconen af panden og steg pølsekødet til det er let brunet. Fyldet er nu klar til servering.
Tilsæt grønkål og fløde til kartoffelsuppen og bring retten til simring. Smag til med salt og peber, men vær endelig forsigtig med saltet.... Kødfyldet tilfører mere salt. ;o)
Anret: Øs suppen i tallerknerne og fordel pølse og bacon over. Drys med friskrevet parmesan og server straks. Kombineret med en godt stykke brød har du nu et fuldendt måltid.
Velbekomme!
Abonner på:
Opslag (Atom)