fredag den 20. februar 2015

Mørbradgryde

Mørbrad, bacon, cocktailpølser og champignoner i en mild sauce af paprika, tomat og fløde. Også kendt som "Sorte gryde" og "Jægergryde" - eller som den kom til at hedde her: "Blækspruttegryde".....Forklaring følger, men ligemeget hvad du kalder den, er der her lækker vintermad i vente, med masser af smag. 

8 personer

800 g svinemørbrad 
150 g bacon i små tern/strimler
200 g løg i  grove tern
200 g cocktailpølser
400 g champignoner
600 g tomatpassata (eller hakket tomat)
70 g tomatpure
1½-2 spsk edelsüss paprika
5 dl fløde
salt og peber

Svits baconen i en lille smule olivenolie i en stor gryde. Tag baconen op, svits herefter løgene blanke og tag også dem op af gryden. Herefter brunes mørbradstykkerne. Jeg skar dem i 1½ cm tykke skiver og skar dem derefter over 1 eller 2 gange. Del kødet op og brun det i gryden i mindre portioner, så du får en fin bruning på alle stykkerne. Giv kødet en omgang peber. På en hed tør pande steges champignonerne. Jeg delte de mindste i halve og de største i kvarte inden stegningen. 
Når det sidste kød er brunet hældes champignoner, løg, bacon og resten af kødet tilbage i gryden. Der tilsættes paprika, tomatpassata, tomatpure og fløde. Lad det hele simre i 20 minutter. 
Når der er et par minutter til servering tilsættes cocktailpølserne og varmer med det sidste stykke tid. Smag til med salt og peber. 

Server ris til.Jeg hev yngstenevøen med i køkkenet og han hjalp med at trylle cocktailpølserne om til små blæksprutter - og vupti - så hed retten pludselig "Blækspruttegryde"


Velbekomme! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...