Årstiden indbyder til varm og krydret mad. Denne hotte "One Pot"-ret, der endte som en mellemting mellem en fyldig suppe og en gryderet, startede egentlig ud som et "tøm køleskabet"-projekt men resultatet var særdeles vellykket og derfor gemmer jeg den her i min opskriftssamling, så jeg kan genskabe den en dag ved lejlighed. Ren comfort food på en våd og regnfuld aften i efterårsferien. Uhmm!!!
700 g kyllinge inderfilet
3 mellemstore løg
4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 helt glas rød karrypasta
2 ds kokosmælk
1 dl vand
800 g kartofler
2 dl røde linser
200 g spinat
1 ds kikærter
200 g markchampignoner
1 lime
salt og peber
sambal oelek efter smag
sriracha efter smag
Skær løgene i grove strimler og steg dem blanke i olien. Hak hvidløget fint og tilsæt den sammen med kyllingestykkerne som er skåret i mundrette bidder og giv det hele en omgang salt og peber.
Hæld karrypastaen og sambal oelek ved og steg kødet af. Tilsæt kokosmælk, vand, kartofler og linser. Bring det hele i kog og lad det simre i et kvarter.
Steg imens champignonerne på en hed, tør pande.
Tilsæt spinat, kikærter og champignoner og lad retten simre færdig i 5 minutter efter den er bragt til kogning igen.
Smag til med limesaft, salt og eventuelt mere sambal oelek.
Serveres i en dyb skål sammen med et godt stykke brød og lad det sultne folk selv justere rettens "hotness" med sriracha sauce ved bordet.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar