lørdag den 1. februar 2014

Black Bean Burrito

Forleden faldt jeg over et tilbud på "black beans" og fik et øjeblikkeligt flashback til en mexikansk café i New York, hvor jeg for mange år siden fik en lækker, lækker "Black Bean Burrito". Derfor smed jeg et par dåser i kurven, og idag skulle burritoen så genskabes, hvilket blev en stor succes. Denne udgave er vegetarisk som den "oprindelige" fra NYC - men du kan også putte kogte kartofler eller ris i, samt oksekød eller kylling. Jeg synes dog at bønnernes textur gør at de sagtens kan gøre det ud for "kød" - også ifht. protein-indholdet. 

Fyld til 3-4 store tortillas

1 fed hvidløg
1 mellemstort løg
1½ spsk olivenolie
1 tsk spidskommen
1/4 tsk cayennepeber
3/4 squash
1 ds black beans
1 rød (snack)peber
100 g majs
Salt


Rist de hele spidskommen af på en hed, tør pande og knus dem herefter i en morter. 
Hæld olien på den varme pande og steg løg og hvidløg blanke inden du tilsætter squash-ternene, spidskommen og cayennepeber. Når squashen har stegt med et par minutter hældes bønner, majs og snackpeberen ved og varmes igennem. Lad endelig ikke bønner og squash stege til "mos" - der må gerne være lidt bid i begge dele, og de skal egentlig bare varmes igennem. Husk at smage til med salt - og så er fyldet klar!

Lækker vegetarisk burritofyld. 


Montér de lunede tortillaerne 
med den varme fyld
salsa og creme fraiche, 
og server straks.  


Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...