tirsdag den 30. juli 2013

Grill- eller ovndampede majskolber

 Jeg eeeelsker majskolber, men syntes ofte det blev så "omstændigt" med at koge dem, da det jo kræver en kæmpe gryde og en masse vand. Og griller man dem bliver de nemt tørre og eller brændte. Men de problemer er nu sendt i skammekrogen - for løsningen er jo helt enkel. Damp dem i deres blade i ovnen eller på kuglegrillen. Og 1-2-3 ..... Saftige, dampede majskolber - helt uden opvask!!


Læg majskolberne (med bladene) i vand,
således de er helt dækket.
Lad dem trække fugt i ½-1 time.

Lad det overskydende vand dryppe af og læg kolberne (stadig i bladene) på en rist eller bageplade, og bag dem ved indirekte varme på grillen eller ved 180° i ovnen i 30 minutter.

Pak de dampede majs ud af bladene, giv dem en klat smør og lidt salt -  og så er der serveret.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...