Disse ovntørrede cherrytomater kan bruges kolde eller varme i pastasalater, på pizzaen, i sandwiches, til bruschetta, som tilbehør til en varm ret eller bare som snacks. Laver du ekstra kan de opbevares overdækket af olie i et lukket glas på køl.
Cocktailtomater
Salt
Sammensæt selv din smag:
Hvidløg
Chili
Paprika
Spidskommen
Rosmarin
Timian
Oregano
Basilikum eller
Herbes de Provence
Skyl og skær tomaterne midt over.
Læg dem på et stykker bagepapir med skæresiden opad og dryp dem med et par dråber olivenolie hver. Drys med lidt salt. Krydr tomaterne med den/de ønskede krydderier.
Læg dem på et stykker bagepapir med skæresiden opad og dryp dem med et par dråber olivenolie hver. Drys med lidt salt. Krydr tomaterne med den/de ønskede krydderier.
Bag dem i ovnen i 1½-2 timer (alt efter størrelse) ved 100°
Opbevaring: Skal tomaterne bruges indefor et par dage lægges de i et skoldet (og tørret) glas og dækkes af olie.
Ønsker man at de skal holde længere skolder man glasset, skyller det i atamon, dækker tomaterne med olie og lægger et par knuste fed hvidløg i. (Knust hvidløg danner allicin som er et antibiotikum -> de bekæmper bakterier og svamp) Udover den antibiotiske funktion tilfører hvidløget jo også smag til tomaterne, og man kan selvfølgelig også krydre olien ved at tilføre mere af de tørrede krydderier man har brugt under bagning.
De holder sig fint i i hvert tilfælde en måned på denne måde.....måske længere.... de får sjældent lov til at blive mere end et par uger her.
Ønsker man at de skal holde længere skolder man glasset, skyller det i atamon, dækker tomaterne med olie og lægger et par knuste fed hvidløg i. (Knust hvidløg danner allicin som er et antibiotikum -> de bekæmper bakterier og svamp) Udover den antibiotiske funktion tilfører hvidløget jo også smag til tomaterne, og man kan selvfølgelig også krydre olien ved at tilføre mere af de tørrede krydderier man har brugt under bagning.
De holder sig fint i i hvert tilfælde en måned på denne måde.....måske længere.... de får sjældent lov til at blive mere end et par uger her.
Velbekomme!
Der ser dejlige ud. Jeg er helt vild med semi-dried tomater. Jeg har endnu ikke prøvet det, men næste gang jeg laver pizza, tror jeg, at jeg vil smide et par stykker på. Det kan kun blive godt.
SvarSletVed du hvor længe, de kan holde sig?
Kh Nadia /foodfanatic
Hej Nadia,
SvarSletJa, de er også skønne på pizza.
Mht. opbevaring og holdbarhed er det jo et meget relevant spørgsmål, så jeg har lige skrevet lidt til i indlægget. ;o)
Jeg har set en opskrift engang der tørrede dem i længere tid og ved lavere temperatur, og derefter saltede dem, skyllede dem i eddike og først derefter lagde dem i olie.... men jeg syntes det blev lidt for omstændigt, og har lykkelig glemt hvordan det skulle gøres helt præcist.... det er jo vildt nemt at lave en frisk portion.
Dbh
Charlotte
De ser gode ud - har lige koebt en masse cherry tomater paa tilbud, saa det skal da afproeves.
SvarSletGod fornøjelse.... og velbekomme! ;o)
SvarSletDbh
Charlotte