søndag den 6. januar 2013

Glaserede citronmuffins med birkes

Saftige, svampede og lette muffins med en frisk smag af citron. De blå birkes giver lidt knasen mellem tænderne og et fint visuelt indtryk. Derudover kan de "små blå" dog også give "falsk positiv" udslag for opium i en narkotikatest, så hvis du står foran sådan en er det nok en god ide at udelade dem. ;o) 

12-15 muffins


5 dl hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk natron
75 g blødt smør  
2½ dl sukker
fintrevet skal af 2 citroner
2 store æg
½ dl citronsaft
2½ dl creme fraiche 18%
3 spsk birkes

Glasering:
1 spsk citronsaft
3 spsk flormelis

Forvarm ovnen til 180° (ikke varmluft)

Bland mel, bagepulver og natron.

Pisk smør,  sukker og citronskal til en let, luftig cremet masse. Pisk æggene heri et af gangen. 
Rør halvdelen af melblandingen i - bland godt.
Rør creme fraiche og citronsaft i.
Bland resten af melet i og rør tilsidst birkes i. Du kan naturligvis undlade birkes hvis du blot ønsker simple citronmuffins.

Fordel dejen i 15 muffinforme. Fyld hver form 4/5  op.

Bages i ca 30 minutter - eller til toppen er gylden. Køler af på en rist.

Bland glaseringen sammen og pensl hver muffin med et jævnt lag - når de er kølet af. Det er ikke ment som en egentlig glasur men blot en tynd glasering der giver dine muffins et ekstra kys af citron og en fin blank overflade. 

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. De ser skønne ud - kombinationen af citron og de knusende birkes er skønt!

    SvarSlet
  2. De knasende birkes giver dem nemlig liiiige det sidste pift. :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...