Der er rigtig mange meninger og holdninger til oprindelse og ingredienser, når vi snakker om Chili con Carne. Den diskussion vil jeg ikke åbne - Dette er blot min favorit version.
2 store hakkede løg
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
2 tsk ristet og knust spidskommen
3 tsk hot røget paprika
500 g hakket kød
(okse, kylling, kalkun eller svin)
6 tsk Chu-Chum eller Cha-Chaw efter smag
(og/eller anden chili - frisk eller tørret)
1 spsk oregano
1 spsk basilikum
200 g soltørrede tomater
2 hele stænger kanel
33 cl dark ale
4 ds hakkede tomater
400 g kidneybønner
1-2 ds baked beans
Tomatjuice og/eller vand
25 g mørk chokolade
Brun farin
Tilbehørs idéer:
Creme fraiche
Godt blødt brød
Tortillachips
Ris
Svits løgene blanke i olien. "Brænd" spidskommenfrøene af på en hed pande og knus dem i en morter. Tilsæt hvidløg, røget paprika og spidskommen til de blanke løg og svits kødet godt af heri.
Tilsæt: ale, kanelstænger, oregano, basilikum, tomat (hakkede og soltørrede) og kidneybønner.
Lad retten simre ved lav varme i ca 3 timer. Spæd op med vand efterhånden som væden fordamper.
Når der er en times tid tilbage af tilberedningstiden hælder du de baked beans i (incl tomatsaucen) og lader dem koge med resten af tiden.
Tilsæt chokoladen lige før servering - og smag evt. til med lidt farin - efter smag. Husk at fjerne kanelstængerne. ;o)
Server rygende varm med en klat god creme fraiche på toppen, sammen med brød, chips og/eller ris.
Lav endelig rigeligt. Chili con Carne er faktisk endnu bedre dagen efter.
En eventuel mindre rest kan nydes som Sloppy Joes
Velbekomme!
Hej Charlotte - Det lyder som en rigtig god opskrift.
SvarSletVenlig Hilsen
Henrik
ChuChum
Hej Henrik,
SvarSletTak for et godt produkt. Fik et glas ChuChum og et glas ChaChaw forærende af min svigerinde og måtte straks prøve det af. Har allerede flere opskrifter i støbeskeen. Kan se I har en forhandler her i Aalborg så jeg kan holde mig forsynet - Herligt.
- og tak for linket på jeres side iøvrigt :)
DBH
Charlotte Berg