tirsdag den 1. januar 2013

Knasende amarettokugler

Denne udgave af havregrynskugler giver dig lidt at tygge på. I stedet for flormelis (som de fleste vel anvender) bruger jeg sukker (allerhelst rørsukker) og tilsætter desuden kokos for at give kuglerne lidt "knas". Mums!



250 g smør

2 dl (rør)sukker
Korn fra en stang vanilje
8 spsk kakao
5 dl havregryn
2½ dl kokosmel
amaretto 
evt. lidt fløde





Bland de tørre ingredienser sammen og ælt smørret i til du får en lidt usammenhængende masse. Saml smuldret med en god sjat amaretto. Tilsæt det lidt af gangen og smag evt hvornår du synes der er nok i. Skal du bruge mere væde for at samle massen, så brug lidt fløde, hvis du ikke vil have mere amaretto i (af en eller anden uforklarlig grund... Haha...) 


Jeg opbevarer det færdige produkt i køleskabet i en boks med tætsluttende låg og tager kun det ud jeg skal bruge ca et kvarters tid før og triller først kuglerne lige inde servering, da jeg foretrækker at kuglerne er kolde når de serveres (og så holder det sig også friske længere). Win-win :-)


Nyd kuglerne som de er eller tril dem i kokosmel, krymmel, flormelis, sukker eller kakao og server til en kop kaffe. 

Velbekomme! 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...