Denne opskrift giver 8-12 glas afhængig af den ønskede "styrke":
"Hemmeligheden" er at kaffen er koldbrygget, så den ikke bliver bitter efter afkøling. Kaffeekstrakten kan holde sig en uges tid på køl.
100 g mørkristet, formalet kaffe
1½ liter koldt vand
Bland vand og kaffe i en lufttæt beholder og sæt det i køleskabet i minimum 8 timer - gerne et døgn.
Når det har trukket hældes det gennem et kaffefilter og stilles atter på køl.
Iskaffen "monteres" på følgende måde:
Fyld glasset ca 1/5 - 1/3 med kaffe - alt efter hvor kraftig kaffesmag du ønsker. Rør evt. 1 tsk sukker i hvis du gerne vil have din iskaffe lidt sød. Fyld glasset op med isterninger og fyld efter med mælk.
Luksusudgaven laves på samme måde men i stedet for at søde med sukker eller sirup tilsætter du 2 tsk sødet, kondenseret mælk, hvilket giver kaffen en cremet, sød og karamelagtig smag.
Velbekomme!
Uhm, lækkert med iskaffe :-)
SvarSletJa. Det er altid et hit hos os kaffe-elskere. ;)
SvarSletNæh hvor fedt :-)
SvarSletJeg laver også iskaffe selv, men jeg har aldrig prøvet at koldbrygge på den måde. Jeg plejer at bruge mange isterninger, kold mælk og friskbrygget espresso.
.. og muligvis lidt chokoladesirup ;-)
Sådan laver jeg også iskaffe af og til. Men skal der bruges større mængder er denne metode nemmere, og desuden bliver drikken mere cremet - da man undgår at drikken bliver tyndet efterhånden som den varme espresso smelter isen.
SvarSlet