torsdag den 1. september 2011

Kylling i sherry-fraichesauce over grønkålscouscous

En let kyllingeret der kræver en ret minimal indsats i køkkenet, da den stort set laver sig selv i ovnen. Kødet bliver super lækkert og den cremede sherry-fraichesaucen med champignon smager skøøøøønt. 


2 kyllingebryster
3 spsk smør
200 g champignoner
1 mellemstort løg
1-2 fed hvidløg
250 g creme fraiche
½ dl sherry + en lille sjat ekstra
1 spsk finthakket rosmarin
2 spsk hakket timian
salt og peber


Grønkålscouscous:
3 dl fuldkorns-couscous
3 dl finthakket grønkål (frost)
3 dl vand
salt


Sæt ovnen til 180° 
Smelt smørret i en stegegryde. Og brun kyllingebrysterne heri. Tag kødet af og svits løg, hvidløg og champignoner i smørret. Tilsæt sherry, creme fraiche og krydderier. Smag til med salt og peber. Har du anvendt en gryde der kan gå i ovnen lægger du blot kyllingekødet tilbage i gryden og dækker det med saucen....ellers lægger du blot kyllingekødet i et ovnfastfad og hælder saucen over. Dæk eventuelt med alufolie. (Jeg bruger min støbejernsgryde og låget dertil). 
Sæt retten i ovnen i en lille times tid. 


15 min før kyllingen er klar:
Kog grønkålen op i saltet vand, og hæld vand og kål over couscoussen og lad den trække i 10 minutter inden den serveres. Har din couscous en anden tilberedningsmetode tilpasser du selvfølgelig bare. ;-) 


Læg den grønne cousous på en tallerken og hæld kylling og sauce over og server rygende varm. 


Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...