En let kyllingeret der kræver en ret minimal indsats i køkkenet, da den stort set laver sig selv i ovnen. Kødet bliver super lækkert og den cremede sherry-fraichesaucen med champignon smager skøøøøønt.
2 kyllingebryster
3 spsk smør
200 g champignoner
1 mellemstort løg
1-2 fed hvidløg
250 g creme fraiche
½ dl sherry + en lille sjat ekstra
1 spsk finthakket rosmarin
2 spsk hakket timian
salt og peber
Grønkålscouscous:
3 dl fuldkorns-couscous
3 dl finthakket grønkål (frost)
3 dl vand
salt
Sæt ovnen til 180°
Smelt smørret i en stegegryde. Og brun kyllingebrysterne heri. Tag kødet af og svits løg, hvidløg og champignoner i smørret. Tilsæt sherry, creme fraiche og krydderier. Smag til med salt og peber. Har du anvendt en gryde der kan gå i ovnen lægger du blot kyllingekødet tilbage i gryden og dækker det med saucen....ellers lægger du blot kyllingekødet i et ovnfastfad og hælder saucen over. Dæk eventuelt med alufolie. (Jeg bruger min støbejernsgryde og låget dertil).
Sæt retten i ovnen i en lille times tid.
15 min før kyllingen er klar:
Kog grønkålen op i saltet vand, og hæld vand og kål over couscoussen og lad den trække i 10 minutter inden den serveres. Har din couscous en anden tilberedningsmetode tilpasser du selvfølgelig bare. ;-)
Læg den grønne cousous på en tallerken og hæld kylling og sauce over og server rygende varm.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar