lørdag den 24. september 2011

Knuste kartofler på 100 måder....mindst!

Knuste kartofler er "det nye sort" hvis du spørger mig. Jeg faldt over en opskrift på Klidmosters skønne blog med "salt & vinegar" for nogen tid siden, som jeg straks måtte prøve. Siden har jeg eksperimenteret med forskellige sammensætninger og mulighederne er jo uendelige. 


Knuste kartofler med røget paprika
How to:
Kog en passende portion små kartofler i letsaltet vand  til de er helt møre. 
Læg dem på en bageplade beklædt med 
bagepapir og giv dem et fast tryk med en 
kartoffelmoser til de er ca. 1 cm tykke. 
Hæld en god olivenolie over og krydr med 
dine favoritter. Bag kartoflerne i ovnen 
ved 220° i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde. 




Mine smagskombinationer indtil videre:


Salt & Vinegar: Olivenolie og rosmarin. De gyldne kartofler pensles med æbleeddike når de kommer ud af ovnen. Til sidst et godt drys salt. 


Bearnaise: Olivenolie og estragon. Pensles med bearnaise-essens efter en tur i ovnen. Drys med salt.


Chili-Hvidløg: Olivenolie med chili og hvidløg. Et drys salt efter en tur i ovnen. 


Parmesan: Olivenolie med rosmarin, timian og/eller oregano. Bages i 10 minutter, hvorefter der rives parmesan over og kartoflerne med ost får de sidste 5 minutter til ost og kartofler er gyldne. Drys evt. med lidt salt og chili inden servering, men vær opmærksom på at parmesanen er salt i sig selv. 


Paprika: Olivenolie og et godt drys paprika (evt. røget paprika). Et godt drys salt inden servering. 

Spidskommen: Olivenolie og ristede, knuste spidskommenfrø. Et drys salt før servering. 


Salt og peber: Olivenolie og friskkværnet peber. Et godt drys salt inden servering. 

Knuste kartofler med bearnaise og estragon






Hvad er din favorit smagskombination? 




Velbekomme!

3 kommentarer:

  1. Jeg overvejer en juleversion. Stegt i andefedt krydret med rosmarin og timian? Har du nogle gode råd???

    SvarSlet
  2. Hej Kaj. Jeg har ikke prøvet at lave de knuste kartofler med andefedt.... Det eneste jeg har stegt i andefedt er råstegte kartofler med rosmarin, persille og lidt hvidløg. Men knuste kartofler med andefedt, rosmarin og timian lyder helt sikkert lækkert. Lad mig endelig vide hvordan udfaldet bliver ;o)
    Dbh
    Charlotte

    SvarSlet
  3. Undskyld det lidt sene svar. Sammen med dyreryg og vildtsovs, kan det måske lyde lidt voldsomt, men resultatet blev faktisk rigtigt godt. Jeg havde endda lidt enebær med, så juleversionen var helt sikret:)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...