søndag den 11. september 2011

Grydestegt fasan med sherry, æbler og timian

Fasanen blev importeret af Kong Frederik d.2. og hans herremænd i midten af 1500-tallet, som nyt jagtbytte. Fasanerne blev i lang tid klækket i de såkaldte "fasanerier", men er sidenhen, som bekendt, blevet en del af den danske vildtbestand. Den farverige fugl er skøn i en gryderet som her. 


2 pers


1 fasanhøne uden skind (ca. 800 g)
100 g bacon
1-2 æbler
2 spsk smør
2 mellemstore løg
3 tsk hvedemel
1½ dl sherry
3 dl vildtfond
3 laurbærblade¨
8-10 enebær (knuste)
3 tsk friskhakket timian
Ribsgelé 
Salt og peber


Skær bacon i tern. Skræl og skær æblerne i små tern. 
Læg 1/4 af baconen ind i fasanen og fyld op med æbletern. Luk evt. med kødnåle for at holde fyldet inde.  Gnid fuglen med salt og peber. Smelt smørret i en gryde og brun fasanen godt af. Tag herefter kødet af gryden og steg baconen, hvidløg og løgene til de er blanke. Drys hvedemelet over de blanke løg og rør godt. Tilsæt sherry og fond. Pisk godt, for at undgå klumper. Læg fasanen tilbage i gryden. Tilsæt 1 tsk ribsgelé, timian, enebær og laurbærblade. Sørg for at få al den saft med der måtte være løbet af fuglen. Lad retten koge op under låg, skru ned og lad retten småsimre i 40 minutter under låg. Vend fasanen efter 20 minutter og stil samtidig ovnen på 185°  
Herefter lægges fasanen med brystet opad og gryden sættes i ovnen uden låg - i 15-20 minutter. Smag saucen til med salt, peber og evt. mere ribsgelé. Du kan si æble, bacon og løgstykkerne fra og jævne saucen lidt og/eller tilsætte lidt fløde, hvis du foretrækker en tykkere sauce....Jeg bruger den dog som den er, for ikke at "tynde" smagen. 


Server for eksempel fasanen med kogte kartofler, bønner og tyttebærsyltetøj eller ribsgelé.
NB! Pas på de små hagl, så de ikke koster et besøg hos tandlægen  ;)


Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...