søndag den 4. september 2011

Vildtragout

En lækker ragout med kød af vildt, bacon, svampe, rødvin og fløde. Ene gode sager - eller som vi siger i Jylland; "Jenne gue saer". Akkompagneret med et glas rødvin er retten velegnet som gæstemad eller søndagsmiddag når der skal hygges lidt ekstra. 

3-4 personer
400 g vildtkød i tern
2 spsk smør
1 stort løg
150 g bacon
2 spsk hvedemel
2-2½ dl rødvin
1 dl vand
10-12 enebær
3 laurbærblade
2 tsk timian
1½ spsk dijonsennep
250 g blandede svampe
1½ dl fløde
Ribsgelé

Kartoffel- eller rodfrugtmos.
Tyttebærsyltetøj

Smelt smørret og brun kødet - evt. af to omgange for at undgå at det koger i stedet. Krydr med salt og peber. Tag kødet af gryden og svits de snittede løg og bacon i tern sammen til baconen får lidt farve og løgene er klare. Drys melet over løg og bacon og rør godt så det fordeles jævnt. Herefter hældes rødvin og vand ved og der røres godt til melet har jævnet saucen jævnt. Klem enebærene så skallen brydes og hæld dem ved sammen med fintklippet timian, laurbærblade og dijonsennep. Lad retten simre i 20-25 minutter. 
Imens svitses svampene på en hed, tør pande. Jeg har her brugt en blanding af portobello svampe og almindelige champignoner, men også kantareller er særdeles velegnede. 
Når retten er simret "færdig" hældes svampe og fløde ved og saucen simrer videre i ca 10 minutter. Smag til med salt, peber og ribsgelé. 

Lav en luftig kartoffelmos/rodfrugtemos og server saucen over.....med en god klat tyttebær på toppen. 

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Jeg havde godt nok ingen enebær, så de måtte undværes, men ellers fulgte jeg opskriften cirka, det blev rigtig dejligt

    SvarSlet
  2. Muuuuuums den var lækker! Undlod dog enebær, da jeg synes de tager for meget af smagen.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...