tirsdag den 12. april 2011

Spaghetti Carbonara

En vaskeægte italiensk klassiker. 


2-3 personer


1 spsk smør
150 g pancetta eller bacon
2 fed hvidløg
2 dl fløde
1 glas hvidvin 
eller ½ dl hvid balsamico eller citronsaft
4 æggeblommer 
80 g parmesan
Salt og peber


spaghetti 


Sæt vand over til spaghetti. Riv parmesanen fint. Skær pancettaen i mindre stykker/strimler. Hak hvidløget fint. Smelt smørret på panden og smid spaghettien i det kogende vand. Steg hvidløget blankt heri og tilsæt derefter baconen som steges let. Når pancettaen er gylden hældes vinen ved og koger ind. Herefter tilsættes fløden og koger op. Tag panden af varmen og vent ½ minuts tid før du pisker æggeblommerne i. Det er vigtigt at piske godt mens ægget tilsættes da det ellers koagulerer og skiller saucen. Herefter må saucen ikke koge. Rør parmesanen i med det samme, så det kan smelte i den varme sauce. Smag til med salt og peber. Dræn spaghettien og hæld saucen over. Vend det hele godt rundt og server straks. 


Velbekomme! 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...