En let og frisk græsk kylling som Pia Kjærsgaard leverede i Go´Morgen Danmark for lang tid siden. Selvom jeg ikke er enig med "Fru Danmark" i ret meget..... så er jeg enig i at denne kylling er lækker. Server den med en omgang tzatziki og en god græsk salat og temaet er fuldendt.
4 personer
En hel kylling eller tilsvarende overlår
Olivenolie
1-2 citroner
Oregano
6-8 bagekartofler
Salt og peber
Del kyllingen i kvarte og pensl stykkerne med olivenolie. Krydr dem med oregano, salt og peber og læg dem i midten af et stort ildfast fad. Skræl kartoflerne og skær dem i både. Dup dem godt tørre med et viskestykke og vend dem i lidt olivenolie. Læg dem i fadet rundt om kyllingestykkerne.
Skær citronerne i både og fordel dem mellem kartoflerne. Kværn lidt peber over kartoflerne - men vent med at salte dem til de er stegt.
Sæt kartoffel-kyllingefadet i ovnen ved 200° i ca. 1 time
Server tzatziki og klassisk græsk salat til.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar