lørdag den 9. april 2011

Rígani̱ Kotópoulo - Græsk Oreganokylling med citronkartofler

En let og frisk græsk kylling som Pia Kjærsgaard leverede i Go´Morgen Danmark for lang tid siden. Selvom jeg ikke er enig med "Fru Danmark" i ret meget..... så er jeg enig i at denne kylling er lækker. Server den med en omgang tzatziki og en god græsk salat og temaet er fuldendt. 




4 personer
En hel kylling eller tilsvarende overlår
Olivenolie
1-2 citroner
Oregano
6-8 bagekartofler
Salt og peber


Del kyllingen i kvarte og pensl stykkerne med olivenolie. Krydr dem med oregano, salt og peber og læg dem i midten af et stort ildfast fad. Skræl kartoflerne og  skær dem i både. Dup dem godt tørre med et viskestykke og vend dem i lidt olivenolie. Læg dem i fadet rundt om kyllingestykkerne. 
Skær citronerne i både og fordel dem mellem kartoflerne. Kværn lidt peber over kartoflerne - men vent med at salte dem til de er stegt. 


Sæt kartoffel-kyllingefadet i ovnen ved 200° i ca. 1 time


Server tzatziki og klassisk græsk salat til. 


Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...