Frosting med mørk chokolade 55% på banan-muffins |
Til 10-12 muffins eller en formkage
2 dl fløde
100 g chokolade
2½-3 dl flormelis
(Lysere chokolade = mindre flormelis)
Varm fløden op ved mellemvarme til den simrer svagt. Hak chokoladen groft. Tag fløden af blusset når den har simret ½ minuts tid og rør chokoladen i. Når chokoladen er smeltet sættes gryden ned i vasken, hvor der er 2-3 cm iskoldt vand. Vær flittig med piskeriset mens massen køles af, så den ikke skiller. Når blandingen er kølet ned til håndtemperatur (det går hurtigere end du tror), piskes flormelissen i lidt af gangen. Blandingen er meget tyndtflydende, men bare rolig. Det bliver meget formfast når det har været på køl. Stil derfor blandingen i køleskabet i et par timer inden brug.
Du kan bruge både lys såvel som mørk chokolade, det er op til dig. En mørk chokolade 55% giver en fin mørk farve og en mild, men stadig intens chokoladesmag.
Smør frostingen på din kage eller sprøjt den på med en tylle. Den holder formen rigtig fint.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar