søndag den 3. juli 2011

Eton Mess

Denne dessert er lynhurtigt klar og smager som en million. Man går ALDRIG fejl med sammensætningen af jordbær og fløde. Eton Mess blev oprindeligt serveret ved den årlige college-cricket-kamp mellem Eton og Winchester . Traditionelt er desserten med jordbær, men også blåbær, hindbær og brombær....eller et bær-miks... er lækkert. Her i sæsonen er det oplagt at bruge friske, råmarinerede bær - udenfor sæson kan du koge frosne bær op med marinaden og nyde smagen af sommer hele året. 




2 pers.


250 g jordbær
3 tsk sukker
4 tsk citronsaft, balsamico 
hindbær- eller granatæbleeddike


1 dl fløde
30 g marengs




Evt. frisk mynte til pynt.




Rens og skær bærrene i mindre stykker. Drys sukker over og dryp citron/eddike over. Rå bær vendes med let hånd og trækker på køl i ½ time - vend dem gerne et par gange undervejs. Optøede bær gives et kort opkog og sættes herefter på køl til det er helt afkølet. Du kan også bruge bærrene naturel, men den ekstra syre giver et godt modspil til de søde bær og marengs.


Pisk fløden til en let skum. Knus marengsen i skummet. Anret skiftevis marengsskum og bær i et glas og pynt evt. med en kvist mynte inden servering. 


Velbekomme! 

2 kommentarer:

  1. Smart at knuse marengs kys og komme i flødeskummet. Rigtig lækkert.

    SvarSlet
  2. Ja, det er superlækkert....men jeg kan desværre ikke sige at det var mig der fik den idé. ;o)

    DBH
    Charlotte

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...