onsdag den 3. august 2011

Supersprøde saftige kyllingelår der vækker en amerikansk tiger i dig.

Disse kyllingelår er mørnet i kærnemælk, gnedet i honning og rullet i parmesan og cornflakes. Resultatet er saftigt og mørt kød omsluttet af en supersprød skorpe som er karakteristisk for de amerikanske "Crispy drumsticks". 8 stk 


8 kyllingelår
Kærnemælk

Flydende honning
Salt og peber

1 dl fintrevet parmesan
2 dl knuste cornflakes
Vask og tør lårene....altså kyllingelårene  ;o) og læg dem tæt i en skål eller pose. Hæld kærnemælk over til lårene er dækket.NB! Brug "Gammeldags kærnemælk". 
Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 3 og højst 8 timer. Kærnemælken mørner kødet inden stegning og giver dig (eller rettere: kyllingen) dejligt saftige lår, men står de for længe nedbrydes kødet så meget af kærnemælkens enzymer at det mister tekstur og falder af benet......sagt på nordjysk: "Så bli´r det noget smat".  :-)

Når lårene har marineret færdig hældes kærnemælken ud. Lårene duppes tørre og gnides i flydende honning og drysses med salt og peber. (Vær ikke fedtet med saltet....både honning og flakes "søder" kødet) 
Riv parmesanen fint og knus cornflakes. Bland ost og flakes og vend kyllingelårene heri. 

Læg lårene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180° i 45 minutter. Hvis du synes de begynder at blive for mørke så skru ned til 150° det sidste kvarter.

Serveres til kartofler, kartoffelsalat, pommes frites og/eller salat.

Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...