torsdag den 30. januar 2014

Pita med karrystegt kål og 1 mio. bøffer

Lunt pitafyld er superskønt her i den kolde vintertid. Så hvorfor ikke benytte chancen for at fyre noget af den danske og supersunde hvidkål i skrutten? Karryen spiller rigtig godt med kålen og vil du have det endnu hottere kan du pifte det op med lidt chili ligesom jeg. Mums! 



Fyld til 4 pitabrød

1 fed hvidløg
1 mellemstort løg
1 spsk olivenolie
2-4 tsk karry 
200 g fars (kylling, okse eller svin)
200 g hvidkål (fint snittet)
200 g gulerod (groft revet)
Chili, salt og peber

Hak løg og hvidløg fint. Steg det blankt i olivenolie sammen med karryen. Tilsæt farsen og steg det til det er næsten gennemstegt og tilsæt så kål og gulerødder. Lad det hele stå og små-stege ved mellem varme i ca 5 minutter. Smag til med salt, peber og chili. Lun pitabrødene og fyld karryfyldet i og giv det en skefuld creme fraiche oveni.

Velbekomme!  

lørdag den 23. november 2013

Pizza Americana Piccanta - Amerikansk "Cheese Pizza"

Fra min tid i USA er det "Cheese Pizza" der står som det stærkeste pizza-minde, da det var min amerikanske families foretrukne. Det er stort set det vi typisk kalder en "Margherita", bortset fra at der er både mozzarella og cheddar  på en Cheese pizza, fremfor blot Margheritaens mozzarella. Vi voksne gav den et ekstra grønt drys og et skud chiliflager - deraf piccanta (krydret)



400 g pizzadej

1½-2 dl pizzasauce

250 g revet mozzarella
150 g revet cheddar

Oregano
Persille
Chiliflager


Rul pizzadejen ud til en stor (25x40 cm) hvis du bager på en bageplade eller to små (25 cm diameter) hvis du bager på en pizzasten. Det er nemmere at håndtere en lidt mindre pizza når man skal flytte den rundt med en pizzaspade. Bunden bliver ret tynd på denne måde, så hvis du ønsker tykkere bund laver du selvfølgelig blot mere dej. Jeg foretrækker dog en tynd og sprød bund.
Fordel pizzasaucen over bunden. Bland ostene og fordel dem jævnt over tomatsaucen.

Bagetiden er afhængig af om du bruger bageplade med bagepapir eller direkte på en bagesten.
Plade: 12-16 minutter ved 200°C
Sten: 8-12 minutter ved din ovns max-varme. Husk at stenen skal være gennemvarm før du begynder at bage på den. Jeg giver min mindst en halv time inden 1. pizza og mindst 5 minutter mellem hver følgende pizza.

Serveres direkte fra ovnen med et godt drys oregano, persille og chiliflager.

Velbekomme!

søndag den 10. november 2013

Kyllingestang med ost og broccoli

Denne stang er en slags variant af den klassiske skinkestang her blot med kylling og broccoli inspireret af en amerikansk"chicken & broccoli bake". Stangen er velegnet som en del af en buffet eller som et let frokost i selskab med en salat. Det er også en fin måde at bruge "andendags" kyllingerester. De blå birkes gør sig godt på den gyldne butterdejsoverflade og sætter prikken over i´et. 


125 g flødeost


3-4 spsk mælk/fløde
3 tsk basilikum
1 tsk cayennepeber
1-1½ tsk salt

250 g tilberedt kyllingekød, skåret i tern
200 g dampet broccoli i små buketter
150 g revet cheddar

250 g butterdej
1 æggeblomme
2 tsk blå birkes

Rør flødeosten op med mælk/fløde, basilikum, salt og cayennepeber. Put kylling, broccoli og cheddar i og rør det sammen. 

Rul butterdejen ud i en firkant  (ca. 25x40 cm)
Læg fyldet på langs, midt på dej-firkanten. Fold først enderne op og derefter siderne..... eller skær skrå strimler ind til fyldet og flet dem hen over fyldet.

Pensl med æggeblomme og drys med de blå birkes. 

Bages ved 200°C i 25-30 minutter og lad den herefter køle lidt af inden den serveres.

Velbekomme! 

fredag den 8. november 2013

Rød peberfrugtsauce - Berg´s favoritsauce

Hvorfor har jeg ikke lavet denne sauce noget før? Den er jo supernem og HIMMELSK!! Mild og cremet - og med en dejlig farve ovenikøbet. Her er den serveret til babykartofler, dampede sukkerærter og ovnstegt kylling - men den vil helt sikkert også gå godt til svinekød (fx. mørbrad eller koteletter) og til en hakkebøf. I hvert tilfælde er denne opskrift en "keeper" og tilmed helt officielt "Berg´s nye favoritsauce"





1 stort løg
1 stor rød peberfrugt
1½ spsk olivenolie
2 dl kyllingefond eller hønsebouillon
100 g friskost naturel
1 spsk maizena
Salt
Cayennepeber eller hvid peber



Hak løg og peberfrugt groft og blancher dem i olivenolien indtil løgene er blanke og peberfrugten er mat "orange" og mør. (Det tager ca. 3-4 minutter) Rør jævnligt og undgå at det tager farve.
Tilsæt fonden og lad det koge i 10 minutter.
Hæld fond, løg og peberfrugt i en blender (eller hiv gryden af varmen og brug en stavblender direkte deri) Tilsæt friskosten, drys maizenaen  i og blend - blend - blend. Giv herefter saucen et hurtigt opkog - men kun lige til det bobler. Spæd evt. op med lidt ekstra fond, hvis du synes saucen bliver for tyk.
Smag til med salt og cayennepeber - og server straks.

Velbekomme!

Opdatering 15/3-2014. Jeg har idag lavet saucen med en chili-friskost (+ lidt ekstra chili) hvilket gav en spicy udgave, som varmt kan anbefales hvis man ønsker lidt "zing" i saucen. :-)

Pommes frites krydderi

Giv lidt ekstra smag til dine pommes frites eller råstegte kartofler med en hjemmelavet krydderi-salt. Jeg synes denne blanding fungerer bedst hvis jeg steger eller bager kartoflerne uden krydderierne og i stedet giver dem et godt drys STRAKS efter de kommer af varmen. 





1 - 1½ dl fint salt
3-4 spsk paprika
2 spsk hvidløgspulver
3 spsk frysetørret persille
2 spsk basilikum
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk cayennepeber eller tørret stødt chili




Rystes sammen og vupti!! Så har du din helt egen krydderpommes-salt

Tip: Jeg bruger sommetider en hot, røget paprika istedet for almindeligt paprika - i så fald holder jeg meget igen med chilien eller udelader den helt.

Velbekomme!

fredag den 23. august 2013

Karry-Chili kylling

Dette er vel som sådan ikke en decideret opskrift, men blot en idé. Enhver steger jo kylling og vi har alle vores favorit - rosmarinkylling, barbequekylling, paprikakylling, citronkylling og så videre -  men jeg tænkte blot at jeg ville dele min personlige favorit - for tiden. 



1 hel kylling
eller
kyllingestykker med skind

Løgpulver
Madraskarry
Chiliflager
Salt




Salt kyllingestykkerne godt - drys med løgpulver, godt med karry og til sidst de tørrede chiliflager. 

Steg kyllingen i ovnen ved 200° C til gennemstegt - alt efter kødstykkernes størrelse. 

Velbekomme! 

torsdag den 22. august 2013

"Worlds best chicken" - Ovnstegt kyllingebryst i dijonsennep og ahornsirup

Jeg er faldet over denne opskrift flere gange ude på www og da den dukkede op på Pinterest forleden blev den gemt til afprøvning. At den går under betegnelsen "Worlds best chicken" er måske nok en lille bøjning af sandheden, hvis du vil have min ærlige mening, men ikke desto mindre smager den rigtig godt. Dijonsenneppen giver et skønt "zing" til kyllingen og nye kyllingeopskrifter er altid velkomne i mit køkken.  





2 kyllingebryster
½ dl dijonsennep
¼ dl ahornsirup
½ tsk æblecidereddike
rosmarin
salt og peber




Varm ovnen op til 220 °C. Bland sennep, sirup og eddike sammen. Salt kyllingebrysterne og læg dem i et smurt ildfast fad. Hæld sennep-sirup-blandingen over. Giv dem en omgang peber og rosmarin. 

Bages i ovnen i ca. 30 minutter - selvfølgelig til kyllingebrysterne er gennemstegte. Ønsker du en lækker sprød overside kan du grille dem lidt til sidst. 

Server fx til ovnbagte grøntsagsstænger og kartoffelbåde. Velbekomme!

lørdag den 3. august 2013

Stegt krydret citron kylling

Denne citronkylling er marineret i citronsaft, hvidløg, olivenolie, paprika, chili og krydderurter og stegt med citronskiver, hvilket virkelig pakker den med smag og et skønt frisk citrusstrejf. Idag har jeg lavet den med kyllingelår, men du kan bruge en hvilken som helst udskæring på kyllingen. 

2-3 pers

Marinade
1/4 dl olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk sukker
Saften af ½ citron
½ spsk rosmarin
½ spsk basilikum
½-1 tsk paprika
½ tsk løgpulver
Tørrede røde chiliflager - efter smag
salt og peber

6-8 stykker kylling

1 mellemstort løg skåret i tynde både
½ citron i skiver


Rør marinaden sammen og marinér kødet heri. Har du tid så lad det stå og trække lidt smag i køleskabet inden stegning.
Varm ovnen op til 200°C.
Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad og fordel løgbåde og citronskiver mellem kødstykkerne.
Steges i ovnen i ca. 1 time  - selvfølgelig afhængig af stykkernes størrelse.

Tip: Har du en sauce-fan i huset så spæd noget af stegeskyen op med lidt kyllingebouillon/fond og jævn det til en lækker sauce. (Vær opmærksom på at der er meget citronsaft i stegeskyen, så det er ikke sikkert du vil bruge det hele)

Server til ris, kogte kartofler, sammen med en salat eller til krydrede squash- og gulerodsfritter.

Velbekomme!



Krydrede squash- og gulerodsfritter

Ovnstegte grøntsager er superlækre. De får en helt særlig og koncentreret smag, når de bliver bagt. Disse "fritter" kan laves med lige netop din favorit krydderiblanding - eller blot med salt og peber. De bliver dog lidt mere spændende hvis du giver dem lidt paprika (gerne røget), basilikum, oregano, rosmarin, chili, hvidløg, spidskommen, karry, nigellafrø, cayennepeber...... Kun din fantasi sætter grænsen. 

2 pers

4 Gulerødder
1 hel Squash

2-3 tsk olivenolie
Krydderier
Salt og peber




Skræl gulerødderne og skær dem og squashen i store pommes frites størrelser. Dup dem tørre.
Bland olien med din favorit krydderblanding og vend fritterne heri- Denne gang har jeg brugt røget paprika og tørrede røde chiliflager og salt.
Fordel fritterne på en bageplade og bag dem i ca 20 minutter ved 200°C - til de er gyldne i kanten.

Velbekomme!



onsdag den 31. juli 2013

Spansk kylling med chorizo, squash og kartofler

En spansk inspireret ovnret med masser af smag, som jeg nu endelig fik taget mig sammen til at smide på bloggen. Serveret med en klat kold creme fraiche - evt. rørt med lidt presset hvidløg er denne ret et rent festmåltid.

3 pers


6-9 kyllingelår
1 stort rødløg
600 g baby kartofler
½ - 1 squash (afhængig af størrelsen)
200 g chorizo
1½ spsk oregano
Fintrevet skal af en halv (usprøjtet!)appelsin
olivenolie



Start med at varme ovnen op til 200° C - ikke varmluft.
Pensl et stort ovnfast fad med olivenolie.
Skyl og rens kartoflerne og skær dem i mundrette bidder og smid dem i fadet. De fleste kan bruges hele, men af og til er "baby"kartofler nærmest "teenagere" - og så skal de lige deles en gang. ;-)
Skær chorizoen i 1 cm tykke skiver og fordel mellem kartoflerne. Squashen skæres i tykke skiver og halveres eller kvartes. Over i fadet med dem også! Giv hele fadet et lille drys salt.
Pensl kyllingelårene med olivenolie, drys dem med oregano, appelsinskal og salt og læg dem over i fadet. Arranger det hele lidt så kyllingelårene kommer lidt ned mellem de andre ting.

Stil nu fadet i den varme ovn og steg det i en halv time. Hiv fadet ud og tip det lidt til siden så den orange saft løber ned i det ene hjørne. Skovl saften op over kyllingelårene så de får et fint lag orange olie over sig. Tænd nu for varmluften i ovnen (stadig 200°) og stil hele herligheden ind igen i endnu en halv time (cirka).

Server med en klat kold hvidløgs fraiche og en grøn salat.

Velbekomme!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...