onsdag den 31. juli 2013

Spansk kylling med chorizo, squash og kartofler

En spansk inspireret ovnret med masser af smag, som jeg nu endelig fik taget mig sammen til at smide på bloggen. Serveret med en klat kold creme fraiche - evt. rørt med lidt presset hvidløg er denne ret et rent festmåltid.

3 pers


6-9 kyllingelår
1 stort rødløg
600 g baby kartofler
½ - 1 squash (afhængig af størrelsen)
200 g chorizo
1½ spsk oregano
Fintrevet skal af en halv (usprøjtet!)appelsin
olivenolieStart med at varme ovnen op til 200° C - ikke varmluft.
Pensl et stort ovnfast fad med olivenolie.
Skyl og rens kartoflerne og skær dem i mundrette bidder og smid dem i fadet. De fleste kan bruges hele, men af og til er "baby"kartofler nærmest "teenagere" - og så skal de lige deles en gang. ;-)
Skær chorizoen i 1 cm tykke skiver og fordel mellem kartoflerne. Squashen skæres i tykke skiver og halveres eller kvartes. Over i fadet med dem også! Giv hele fadet et lille drys salt.
Pensl kyllingelårene med olivenolie, drys dem med oregano, appelsinskal og salt og læg dem over i fadet. Arranger det hele lidt så kyllingelårene kommer lidt ned mellem de andre ting.

Stil nu fadet i den varme ovn og steg det i en halv time. Hiv fadet ud og tip det lidt til siden så den orange saft løber ned i det ene hjørne. Skovl saften op over kyllingelårene så de får et fint lag orange olie over sig. Tænd nu for varmluften i ovnen (stadig 200°) og stil hele herligheden ind igen i endnu en halv time (cirka).

Server med en klat kold hvidløgs fraiche og en grøn salat.

Velbekomme!2 kommentarer:

  1. Det lyder rigtig lækkert. Faldt lige over din blog på danskeweblogs.dk, og det ser alt sammen rigtig lækkert ud. :)

    SvarSlet
  2. Hejsa, tak for de pæne ord - og velkommen til. :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...