fredag den 8. november 2013

Rød peberfrugtsauce - Berg´s favoritsauce

Hvorfor har jeg ikke lavet denne sauce noget før? Den er jo supernem og HIMMELSK!! Mild og cremet - og med en dejlig farve ovenikøbet. Her er den serveret til babykartofler, dampede sukkerærter og ovnstegt kylling - men den vil helt sikkert også gå godt til svinekød (fx. mørbrad eller koteletter) og til en hakkebøf. I hvert tilfælde er denne opskrift en "keeper" og tilmed helt officielt "Berg´s nye favoritsauce"

1 stort løg
1 stor rød peberfrugt
1½ spsk olivenolie
2 dl kyllingefond eller hønsebouillon
100 g friskost naturel
1 spsk maizena
Salt
Cayennepeber eller hvid peberHak løg og peberfrugt groft og blancher dem i olivenolien indtil løgene er blanke og peberfrugten er mat "orange" og mør. (Det tager ca. 3-4 minutter) Rør jævnligt og undgå at det tager farve.
Tilsæt fonden og lad det koge i 10 minutter.
Hæld fond, løg og peberfrugt i en blender (eller hiv gryden af varmen og brug en stavblender direkte deri) Tilsæt friskosten, drys maizenaen  i og blend - blend - blend. Giv herefter saucen et hurtigt opkog - men kun lige til det bobler. Spæd evt. op med lidt ekstra fond, hvis du synes saucen bliver for tyk.
Smag til med salt og cayennepeber - og server straks.

Velbekomme!

Opdatering 15/3-2014. Jeg har idag lavet saucen med en chili-friskost (+ lidt ekstra chili) hvilket gav en spicy udgave, som varmt kan anbefales hvis man ønsker lidt "zing" i saucen. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...