3 gode håndfulde ramsløg blade
75 g parmesan
75 g pinjekerner/valnødder/
mandler/solsikkekerner
1½-2 dl rapsolie eller olivenolie
Evt. et nip salt
Start med at skolde de glas du vil bruge med kogende vand - ryst dem og stil dem til lufttørring.
Skyl bladene godt under rindende vand og dup dem tørre med køkkenrulle.
Put ramsløg, nødder og ca 1 dl olie i blenderen og kør det til en jævn masse. Tilsæt resten af olien under blendningen indtil du opnår den ønskede konsistens.
Tilsæt tilsidst revet parmesan og "puls" det ud i blandingen. Smag evt. til med salt hvis du ønsker.
"Jagtmarken" |
Brug pestoen til kold eller varm pasta, som dyp til nye, små kartofler, til lammestegen, i en sandwich eller mariner dit kød i det inden stegning.
Denne opskrift giver 5½-6 dl færdig pesto.
Du kan evt. fryse noget af pestoen i en isterningebakke. Så kan du strække den korte sæson lidt.
Velbekomme!
Hvor ser det bare lækkert ud - elsker også farven (:
SvarSlet- Kit
Hej Charlotte
SvarSletDen tror jeg vil bruge sammen med en pasta opskrift som jeg kun kan anbefale,
http://www.madabc.dk/Gnocchi+med+ramsl%C3%B8gspesto.aspx?id=0&q=ramsl%C3%B8g&dbid=04f2bd94-514d-4f39-8592-53fde5ce40e5&t=129767532804600000
med venlig hilsen
Søren Pedersen
Uhmm... gnocci. Jeg håber det smagte. Er desværre "løbet tør" for pestoen for længst. Var vist lidt for gavmild med værtindegaverne ;-)
SvarSletDbh
Charlotte