torsdag den 9. maj 2013

Pavlova med marcipan

Jeg elsker kombinationen af friske bær, fløde og marengs. Derfor faldt det i særdeles god jord, da min mor overraskede mig med denne dessert da vi fejrede min fødselsdag forleden. Denne udgave har desuden marcipan i marengsen, hvilket gør den en smule "sej" og ekstra lækker. Mums! 


Mor Inger´s fødselsdags-pavlova 

1 dl æggehvider
150 g flormelis
½ tsk eddike
125 g marcipan
2½ dl fløde
500 g bær efter smag

Forslag til bær- og/eller frugt-topping: 
Hindbær, jordbær, blåbær, kirsebær, 
solbær, ribs, brombær, kiwi, mango, passionsfrugt eller granatæble. 


Pisk æggehvider, 75 g flormelis og eddiken stift. Tilsæt herefter de sidste 75 g flormelis og pisk videre til blandingen atter bliver stiv. Riv marcipanen groft ned i marengsmassen og vend det forsigtigt i. 

Hæld marengsmassen ud midt på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel forsigtigt marengsen med en dejskraber til den har en diameter på 20-25 cm. 

Bag den ved 150°C i 30-40 minutter. Afkøl på en rist. 

Lige inde servering pisken fløden til skum og fordeles ud over hele pavlovabunden og de friske bær fordeles ovenpå. 

Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...