lørdag den 21. juni 2014

Vandmelonsalat med feta og syrlige rødløg

Denne sommersalat er på én og samme tid sød, syrlig, salt, cremet, saftig og sprød. Den er super god til årstidens grillede kød og dejlig let som sommermad helst skal være. 




Vandmelon
Feta
Basilikum
Rødløg
Pinjekerner/solsikke eller græskarkærner
Citron/eddike
Olivenolie


Skær rødløget i tynde skiver og lad dem marinere mindst et par timer på køl i rigeligt citronsaft, almindelig hvid lagereddike, æblecidereddike eller hvid balsamico. Jeg vælger en lys eddike, da de giver rødløgene en fantastisk pink farve, men smagsmæssigt kan en mørk eddike også sagtens bruges.
Lige inden anretning ristes pinjekerner, solsikkekerner eller græskarkerner på en hed tør pande til de tager en smule farve og begynder at "poppe" på panden. Lad dem herefter køle af.
Skær vandmelon i mundrette tern. Bræk fetaen i stykker. Snit basilikum/mynte i strimler.
Anret vandmelon, feta, basilikum/mynte, de ristede kerner og marinerede rødløg i et fad, dryp med en god olivenolie og server straks. Du kan evt. også blande et par sorte oliven i.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker simpelthen vandmelonsalat, og den her udgave lyder simpelthen fantastisk.
    Glæder mig til at få den afprøvet! :-)

    SvarSlet
  2. Uha ja. Vandmelonsalat er skønt. Det har også været på menuen her mange gange over sommeren. Jeg håber denne udgave faldt i din smag. :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...