lørdag den 21. juni 2014

Arabisk-inspireret spinatsalat med kikærter, granatæble og feta

Spicy og mættende salat, der egner sig godt som tilbehør til sommerens grillede fornøjelser.  Ingredienserne er inspireret af de arabiske lande - spinat (som på arabisk betyder persisk urt), middelhavslandenes granatæble og feta, samt det mellemøstlige guld: spidskommen, chili og kikærter.  

2 personer
150 g friske spinatblade
240 g kogte kikærter (svarer til 1 dåse)
100 g feta
3-4 spsk granatæblekerner

Dressing
3 spsk citronsaft
2½ tsk flydende honning
1 tsk chiliflager
1½ tsk spidskommen (ristet og knust)
2½ spsk olivenolie
salt

Skyl spinatbladene og lad dem tørre på et viskestykke. Skyl de kogte kikærter i koldt vand og lad dem dryppe godt af. Rist de hele spidskommenfrø på en hed, tør pande og knus dem i en morter.
Rør dressingen sammen og vend de afdryppede kikærter deri.
Lok kernerne forsigtigt ud af granatæblet og bræk fetaen i stykker.
Anret spinat, kikærter, feta og granatæblekerner på et fad og hæld lidt ekstra dressing over.

Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Arabisk-inspireret spinatsalat med kikærter - granatæble samt feta lyder helt vildt lækkert så er der dømt tøsse frokost mange tak for inspiration og meget flotte billeder

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...