torsdag den 22. december 2011

Saltede mandler ristet i ahornsirup

Brændte mandler hører til i juledagene. Men i år skulle det være lidt anderledes. Derfor har jeg lavet en variation som bages i ovnen og som i stedet for sukker, brændes i ahornsirup og drysses med salt. Successen er en realitet. Brændte mandler bliver aldrig det samme igen. 


250 g mandler
½ dl ahornsirup
½ spsk smeltet smør eller solsikkeolie
Flagesalt

Sæt ovnen på 165°.
Vend mandlerne i siruppen til de alle er godt dækket. 
Rør herefter smørret/olien i.
Fordel mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. 



Bag mandlerne i 7 minutter og tag dem så ud af ovnen. 
Vend mandlerne og giv dem 7 minutter mere i varmen.
Drys de varme mandler med salt lige så snart du tager dem ud af ovnen anden gang....inden siruppen stivner helt. 

Lad mandlerne køle af opbevar dem herefter i en lufttæt beholder. 

Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...