En superlækker sommertærte. Du kender den sikkert fra bagerens hylder, men her er en opskrift så du kan lave en (mindst) lige så lækker - og større - udgave, som endda er billigere.
Mørdej:
100 g koldt smør
150 g mel
1 knsp salt
50 g sukker
1 æggeblomme
Marcipanfyld:
50 g blødt smør
100 g marcipan
75 g sukker
1 æg
80-100 g chokolade (min 60%)
Flødecreme:
2 dl fløde
2½ dl kagecreme
400-500 g jordbær
Start med mørdejen: Smuldr smørret i mel, sukker og salt og saml til sidst dejen med æggeblommen. Når dejen er æltet blød og elastisk sættes den på køl i en times tid.
Rør marcipanen sammen med smør og sukker med en gaffel. Tilsæt tilsidst ægget og rør til massen er ensartet.
Lav kagecremen og stil den på køl til den skal bruges. Du kan enten bruge et ½ brev "pulvercreme" eller lave din egen creme fra bunden.
Tryk mørdejen ud i en smørsmurt bageform der er 20-23 cm i diameter. Tryk dejen ca. 1½-2 cm op af siden på formen. Fordel marcipanmassen jævnt ud over mørdejsbunden og bag hele herligheden ved 200° (ikke varmluft) i 15-20 minutter.
Stil herefter bunden til afkøling....evt. i køleskabet.
Når bunden er afkølet tages den ud af bageformen, chokoladen smeltes og fordeles ud over bunden.
Pisk fløden og bland kagecremen heri
og fordel flødecremen ud over tærten
når chokoladen er stivnet helt.
Læg jordbærrene ovenpå cremen
og opbevar tærten på køl indtil servering.
Ønskes bærrene "glaseret" så smelt lidt ribsgelé og hæld over.
Velbekomme!
Uhm, den er altså dejlig.Jeg har aldrig selv lavet en jordbærtærte - men det skal der rådes bod på snart :-)
SvarSletHej Malou,
SvarSletDen er faktisk rigtig nem at lave. Man skal bare lige huske at den skal have tid til at køle helt ned, da den er bedst når den er kold.
Held og lykke med dit tærtebageri ;o)
Den opskrift er helt sikkert gemt!
SvarSletBagerens jordbærtærter smager fantastisk, men når de koster 35 kroner per person er det liige ude af min prisklasse :-(
Ja, priserne hos bageren er sommetider noget kradsbørstige....men så er det jo godt man selv kan trylle lidt i køkkenet. ;o)
SvarSletNå, jeg lavede lige en top tre-liste over must-makes af søde sommerretter, og der kom din på toppen. Håber, det er ok :-)
SvarSlethttp://wp.me/p1sgDL-2B
Det er en stor ære :-)
SvarSlet...og lur mig om ikke din "Mutters hjemmelavede marengs med tyrkisk peber" dukker op her en skønne dag. Dem er jeg simpelthen nødt til at prøve at lave.
De er også gode! Har tre æggehvider i overskud, så jeg overvejer selv at lave en bastard med Bonbons andemads-bolcher...
SvarSletHar først lige fået øjnene op for din skønne blog! Her glæder jeg mig til at læse med fremover :)
SvarSletHej Hanne,
SvarSletVelkommen til. Dejligt at du vil læse med. Bloggen har stået lidt stille pga. arbejds-travlhed - meeeen der bliver snart tid til at blogge igen. ;o)
Dbh
Charlotte
Uhhh.. den ser lækker ud, den skal jeg helt sikkert lave et par stykker af til min søns 1 års fødselsdag på lørdag. Der har de jo lovet fantastisk vejr, så mon ikke sådan et par jordbærtærter kan friste gæsterne. (Må hellere lave en prøve kage idag for at være sikker på jeg kan hitte ud af det, men jeg høre nok ingen brok fra min kage glade mand.)Har meldt mig som fast læser og glæder mig til at følge din blog fremover.Laver nok lige lidt reklame på min blog når jeg har fået bagt en af dine jordbær tærter. ;-P
SvarSletmvh Kristiane
Hej Kristiane.
SvarSletHåber tærten bringer lige så begejstrede "uhmm"-lyde hos dig, hvis gæsterne når at få en bid inden den kageglade hubby har tømt fadet...Hehe. Tillykke med sønnens 1 års dag....den første er en helt speciel fødselsdag. :)
Tak fordi du vil følge med herinde, og du er selvfølgelig mere end velkommen til at reklamere lidt
Dbh
Charlotte
Ser bare super lækkert ud. Sådan en vil jeg også prøve at lave. Tak for tippet :)
SvarSletSommerhilsen
Lauge
http://brunchikøbenhavn.dk/
Velbekomme! Får selv lyst til at lave den igen nu.
SvarSletSommerhilsner tilbage
Charlotte