Årstiden indbyder til varm og krydret mad. Denne hotte "One Pot"-ret, der endte som en mellemting mellem en fyldig suppe og en gryderet, startede egentlig ud som et "tøm køleskabet"-projekt men resultatet var særdeles vellykket og derfor gemmer jeg den her i min opskriftssamling, så jeg kan genskabe den en dag ved lejlighed. Ren comfort food på en våd og regnfuld aften i efterårsferien. Uhmm!!!
700 g kyllinge inderfilet
3 mellemstore løg
4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 helt glas rød karrypasta
2 ds kokosmælk
1 dl vand
800 g kartofler
2 dl røde linser
200 g spinat
1 ds kikærter
200 g markchampignoner
1 lime
salt og peber
sambal oelek efter smag
sriracha efter smag
Skær løgene i grove strimler og steg dem blanke i olien. Hak hvidløget fint og tilsæt den sammen med kyllingestykkerne som er skåret i mundrette bidder og giv det hele en omgang salt og peber.
Hæld karrypastaen og sambal oelek ved og steg kødet af. Tilsæt kokosmælk, vand, kartofler og linser. Bring det hele i kog og lad det simre i et kvarter.
Steg imens champignonerne på en hed, tør pande.
Tilsæt spinat, kikærter og champignoner og lad retten simre færdig i 5 minutter efter den er bragt til kogning igen.
Smag til med limesaft, salt og eventuelt mere sambal oelek.
Serveres i en dyb skål sammen med et godt stykke brød og lad det sultne folk selv justere rettens "hotness" med sriracha sauce ved bordet.
Velbekomme!
Sider
▼
mandag den 13. oktober 2014
Tærte med røget mørbrad, forårsløg, rød peber og modnet cheddar
Røget mørbrad, forårsløg og rød peber er sammen med en modnet rød cheddar er fyldet i denne farverige tærte. Egner sig godt til buffet, da den smager dejligt både varm og afkølet.
1 portion grov tærtedej
3 æg
1 dl mælk
1/2-1 tsk salt
125 g røget mørbrad
1 rød peberfrugt
1 bundt forårsløg
1 stor håndfuld cheddar
Skær forårsløg i skiver, peberfrugten og mørbradkødet i tern, riv osten og bland det hele sammen og hæld i den forbagte tærtebund.
Bag tærten i 20-25 minutter og lad tærten "sætte sig" i 10 minutter bagefter inden servering.
Server med blandet salat og et stykke brød.
Velbekomme!
1 portion grov tærtedej
3 æg
1 dl mælk
1/2-1 tsk salt
125 g røget mørbrad
1 rød peberfrugt
1 bundt forårsløg
1 stor håndfuld cheddar
Skær forårsløg i skiver, peberfrugten og mørbradkødet i tern, riv osten og bland det hele sammen og hæld i den forbagte tærtebund.
Bag tærten i 20-25 minutter og lad tærten "sætte sig" i 10 minutter bagefter inden servering.
Server med blandet salat og et stykke brød.
Velbekomme!
Grov tærtebund - supernem og lækker.
Denne tærtedejsopskrift er så nem, at det faktisk er meget mere besværligt at skulle ned og købe en færdiglavet fersk tærtedej eller en tærtedej-melblanding, da den udelukkende består af ting der allerede findes i de fleste køkkener. Og det hjemmegjorte resultat er langt mere tilfredsstillende både smagsmæssigt og for kokkens tilfredshed/stolthed.
100 g grahamsmel
100 g hvedemel
1 tsk salt
1/2 dl olie (jeg bruger olivenolie)
1 dl mælk eller vand
Vej melet af, tilsæt salt og olie og rør det til en smuldret masse. Saml dejen med mælk eller vand.
Tryk dejen ud i et tærtefad, prik bunden med en gaffel og forbag ved 200° C i 15 minutter.
Tilsæt det ønskede fyld og bag tærten færdig i 20-25 minutter.
Server til en god salat.
Velbekomme!
100 g grahamsmel
100 g hvedemel
1 tsk salt
1/2 dl olie (jeg bruger olivenolie)
1 dl mælk eller vand
Vej melet af, tilsæt salt og olie og rør det til en smuldret masse. Saml dejen med mælk eller vand.
Tryk dejen ud i et tærtefad, prik bunden med en gaffel og forbag ved 200° C i 15 minutter.
Tilsæt det ønskede fyld og bag tærten færdig i 20-25 minutter.
Server til en god salat.
Velbekomme!