Sider

søndag den 6. februar 2011

Ratatouille og kylling med hot røget paprika

Ratatouille er en alsidig provencalsk grøntsagsret som passer til stort set alle typer kød og lys fisk. Her i en udgave tilberedt i stegeso med en hot kylling oveni. En nem ret der passer sig selv fuldstændig. 


4 personer


2 løg
4 fed hvidløg
1 rød peber
1 grøn peber
1 aubergine
1 squash
800 g tomat, hakket groft
chili efter smag
2 tsk spidskommen
1 håndfuld persille
½ håndfuld timian
½ håndfuld basilikum
3-4 laurbærblade
2-3 tsk salt
2-3 spsk balsamico
2-3 spsk akaciehonning
evt. 2 dl vand og en bouillonterning (hvis du ikke tilbereder kødet direkte ovenpå)


1 hel kylling
3 tsk hot røget paprika
2 tak salt


Skær løg og peberfrugter i strimler. Hak hvidløget groft med en kniv. Skær aubergine og squash i tykke skiver og halvér dem, eller skær dem i kvarte. Smid alle grøntsagerne op i stegesoen. Rist spidskommen på en hed pande og stød den i en morter - tilsæt. Klip krydderierne i små stykker og bland de sammen med tomaterne, (evt. bouillon), balsamico, salt og honning i sammen med grøntsagerne og rør godt rundt. 
Rens kyllingen og gnid den med salt og paprika. Læg den ovenpå grøntsagerne og luk stegesoen.


Tilberedes i ovnen i ca 2 timer ved 180°. Partér kyllingen inden servering og server fx. med ris. 


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar