Sider

onsdag den 16. februar 2011

Øl- og urtestegt torsk/lyssej med sennep-kaperssauce

Fisken får lov til at svømme i øl, hvidløg og krydderurter inden den kommer ind i varmen og serveres med en mild og rund sennepssauce der leverer små "smagsoverraskelser" i form af sprøde, saftige kapers.


2 pers


250 g torsk eller lyssej
Her en lyssej, der dog ikke fik så meget farve på toppen da
jeg glemte at dryppe olie over den inden den kom i ovnen.
Men smagen var heldigvis den samme.  ;o)
olivenolie (til fadet)
frisk pasta


Marinade:
2 spsk hakket persille
½ tsk tørret estragon
2 fed hvidløg
4 spsk øl (pilsner)
1 tsk salt


Sauce:
2 tsk smør
4 tsk mel
3 dl fiskebouillon eller fond
4 spsk fløde
1½ spsk sennep
2 tsk kapers
salt
2 tsk koldt smør


Rør marinaden sammen og læg fisken heri. Lad fileterne marinere på køl i ca. 30 minutter - vend fisken engang imellem. 


Tænd ovnen på 250°. Læg den marinerede fisk i et ovnfast fad smurt med olivenolie og sæt den i den varme ovn i 15-20 minutter. 


Sæt vand over til pasta og kog den al dente efter anvisningen på pakken. 


Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel og rør godt. Tilsæt fiskefonden/bouillonen og rør mens det koger op. Tilsæt fløde og sennep - pisk godt mens saucen koger igennem. Smag til med salt og evt. mere sennep. Tilsæt kapers og pisk til sidst det kolde smør i saucen og tag den af varmen.


Server den stegte torsk på et leje af pasta overhældt med sennepssaucen. 


Velbekomme! 

2 kommentarer:

  1. Meget spændende med kombinationen af øl og fisk - det tror jeg ikke, jeg har prøvet. Den øllen smages i retten?

    SvarSlet
  2. Jeg synes det giver lidt "kant" til fisken...måske er det humlen der tilfører lidt bitterhed....men synes bestemt ikke det smager decideret af øl.

    SvarSlet