Sider

lørdag den 1. januar 2011

Italiensk kylling med parmesankartofler og langtidsbagte tomater

Denne italiensk inspirerede oregano og hvidløgs krydrede kylling er super nem og dufter og smager herligt. De parmesan-basilikum rullede kartofler får et skønt pift af tomaterne som har ligget og hygget sig mellem dem i kyllingens hvidløgssky i ovnen i et par timer

4 pers.

1 hel kylling
5 tsk oregano
3 fed presset hvidløg
2 tsk flagesalt
2 spsk olivenolie

800 g baby kartofler
2 spsk olivenolie
1½ dl fintrevet parmesan
6 tsk basilikum
2 tsk fint salt

1½ bakke cherrytomater
Sorte og grønne oliven

Rens kyllingen og dup den tør.
Rør oregano, salt, hvidløg og olivenolie sammen. Gnid kyllingen ind i blandingen og læg den i en stegeso der på forhånd er sprayet eller penslet med lidt olivenolie. (Har du ikke en stegeso så dæk det ildfaste fad med et stykke tætsluttende stanniol inden den sættes i ovnen)

Skrub kartoflerne, skyl dem godt og dup dem tørre. Put dem i en plasticpose med olivenolien og arbejd olien godt rundt om alle kartoflerne.
Bland parmesan, salt og basilikum i en skål. Rul kartoflerne i parmesanblandingen og læg dem i fadet ved siden af kyllingen. Fordel tomaterne mellem kartoflerne.

Sæt hele herligheden i ovnen i 2 timer ved 180°. Server med grønne og sorte oliven.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar