lørdag den 11. maj 2013

Ramsløg Pesto

De danske skovbunde bugner i disse dage af de fine lysegrønne blade af ramsløg, som har en karakteristisk smag af hvidløg og derfor egner sig rigtig godt til pesto eller kryddersmør. Så når man alligevel skal ud og nyde de nyudsprungne bøgetræer kan man jo lige så godt tage en lille pose med til ramsløg. Jeg har ikke lavet pesto af ramsløg før, men det er bestemt ikke sidste gang jeg smider disse grønne forårsblade i min blender. 





3 gode håndfulde ramsløg blade
75 g parmesan
75 g pinjekerner/valnødder/
       mandler/solsikkekerner
1½-2 dl rapsolie eller olivenolie
Evt. et nip salt





Start med at skolde de glas du vil bruge med kogende vand - ryst dem og stil dem til lufttørring.
Skyl bladene godt under rindende vand og dup dem tørre med køkkenrulle.
Put ramsløg, nødder og ca 1 dl olie i blenderen og kør det til en jævn masse. Tilsæt resten af olien under blendningen indtil du opnår den ønskede konsistens.
Tilsæt tilsidst revet parmesan og "puls" det ud i blandingen. Smag evt. til med salt hvis du ønsker.

"Jagtmarken"

Brug pestoen til kold eller varm pasta, som dyp til nye, små kartofler, til lammestegen,  i en sandwich eller mariner dit kød i det inden stegning.

Denne opskrift giver 5½-6 dl færdig pesto.

Du kan evt. fryse noget af pestoen i en isterningebakke. Så kan du strække den korte sæson lidt.



                                                                                                       Velbekomme!

torsdag den 9. maj 2013

Pavlova med marcipan

Jeg elsker kombinationen af friske bær, fløde og marengs. Derfor faldt det i særdeles god jord, da min mor overraskede mig med denne dessert da vi fejrede min fødselsdag forleden. Denne udgave har desuden marcipan i marengsen, hvilket gør den en smule "sej" og ekstra lækker. Mums! 


Mor Inger´s fødselsdags-pavlova 

1 dl æggehvider
150 g flormelis
½ tsk eddike
125 g marcipan
2½ dl fløde
500 g bær efter smag

Forslag til bær- og/eller frugt-topping: 
Hindbær, jordbær, blåbær, kirsebær, 
solbær, ribs, brombær, kiwi, mango, passionsfrugt eller granatæble. 


Pisk æggehvider, 75 g flormelis og eddiken stift. Tilsæt herefter de sidste 75 g flormelis og pisk videre til blandingen atter bliver stiv. Riv marcipanen groft ned i marengsmassen og vend det forsigtigt i. 

Hæld marengsmassen ud midt på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel forsigtigt marengsen med en dejskraber til den har en diameter på 20-25 cm. 

Bag den ved 150°C i 30-40 minutter. Afkøl på en rist. 

Lige inde servering pisken fløden til skum og fordeles ud over hele pavlovabunden og de friske bær fordeles ovenpå. 

Velbekomme! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...