mandag den 22. august 2011

Kyllingeburger med chutney og mango

Denne kyllingeburger får bid af den hotte mangochutney og den friske mango giver et godt, sødt modspil. Af en eller anden grund klæder tropiske frugter ofte kylling ganske fortræffeligt, hvilket også er tilfældet her. 




1 burger


1 burgerbolle
1 kyllingefilet
Hot mangochutney
Rødløg
Frisk mango
Salat
Mayonnaise (fx Hellmann´s)
eller creme fraiche




Bank kyllingefileten flad så den er ca. 1 cm overalt. Krydr med salt og peber og steg den til den er gennemstegt og fordel derefter en stor skefuld mangochutney på oversiden.
Lun burgerbollen og smør den med mayonnaise eller creme fraiche (kan også udelades) Læg derefter salat, den stegte filet smurt med rigeligt mangochutney, tyndt skåret løg og friske mangoskiver....og evt. lidt mere salat...inden du lægger "låget" på og serverer burgeren.


Velbekomme!

Mangosalat med rødløg, græskarkerner og feta

Sødt, salt og syrligt. Blødt, sprødt og fyldigt...... Kan man ønske sig mere af en salat?? 




Blandet salat
Feta, skåret i tern
Ristede, saltede græskarkerner
Frisk mango
Rødløg i tynde skiver


Mix og dryp med olivenolie.


Velbekomme! 



onsdag den 17. august 2011

Kold kartoffelsalat med karry og chili

Den gamle danske klassiker med et twist der giver den lidt ekstra smag og "bid". 




650 g kartofler
1 salatløg
2 dl creme fraiche
2 (store) spsk mayonnaise
½ tsk sukker
2 tsk karry
Chiliflager efter smag
Salt og peber






Skær de skrællede/pillede og kogte kartofler i mundret størrelse. Hak løget fint og hæld dem ved kartoflerne. Bland creme fraiche, mayonnaise, sukker, karry, chili, salt og peber. Hæld dressingen over kartofler og løg og bland det hele sammen. Stil kartoffelsalaten på køl indtil servering. Drys eventuelt med lidt karry, chiliflager og grønt.


Velbekomme! 

Kold kartoffelsalat med krydderurter og løg

En gammel dansk sommerklassiker






650 g kartofler
1 salatløg
2 dl creme fraiche
2 (store) skefulde mayonnaise
1-2 tsk honey-dijonsennep
½ tsk sukker
salt og peber
Persille, purløg og/eller dild




Skær de skrællede/pillede og kogte kartofler i mundret størrelse. Hak løget fint og hæld dem ved kartoflerne. Bland creme fraiche, mayonnaise, sennep, sukker, salt, peber og den/de ønskede krydderurter. Hæld dressingen over kartofler og løg og bland det hele sammen. Sæt kartoffelsalaten på køl indtil servering og giv den et grønt drys på toppen lige inden den skal på bordet. 


Velbekomme!


onsdag den 3. august 2011

Supersprøde saftige kyllingelår der vækker en amerikansk tiger i dig.

Disse kyllingelår er mørnet i kærnemælk, gnedet i honning og rullet i parmesan og cornflakes. Resultatet er saftigt og mørt kød omsluttet af en supersprød skorpe som er karakteristisk for de amerikanske "Crispy drumsticks". 



8 stk 


8 kyllingelår
Kærnemælk

Flydende honning
Salt og peber

1 dl fintrevet parmesan
2 dl knuste cornflakes




Vask og tør lårene....altså kyllingelårene  ;o) og læg dem tæt i en skål eller pose. Hæld kærnemælk over til lårene er dækket.NB! Brug "Gammeldags kærnemælk". 
Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 3 og højst 8 timer. Kærnemælken mørner kødet inden stegning og giver dig (eller rettere: kyllingen) dejligt saftige lår, men står de for længe nedbrydes kødet så meget af kærnemælkens enzymer at det mister tekstur og falder af benet......sagt på nordjysk: "Så bli´r det noget smat".  :-)

Når lårene har marineret færdig hældes kærnemælken ud. Lårene duppes tørre og gnides i flydende honning og drysses med salt og peber. (Vær ikke fedtet med saltet....både honning og flakes "søder" kødet) 
Riv parmesanen fint og knus cornflakes. Bland ost og flakes og vend kyllingelårene heri. 

Læg lårene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180° i 45 minutter. Hvis du synes de begynder at blive for mørke så skru ned til 150° det sidste kvarter.

Serveres til kartofler, kartoffelsalat, pommes frites og/eller salat.

Velbekomme! 

Lun, varmrøget tilapiafilet-mad med purløg

Tilapia er en mager, lys fisk som er dejlig fast i kødet. Den varmrøgede udgave smager lidt hen ad røget smørfisk som er en af mine absolutte  fiske-favoritter. Her bliver den serveret helt enkelt på et stykke godt rugbrød med et drys af sommerhavens purløg. Enkelt, men helt perfekt. 


Til 2 halve madder:


100 g varmrøget tilapiafilet
1 hel skive rugbrød
Purløg


Den røgede fisk kan sagtens spises kold, men det giver den lidt ekstra smag at lune den op. Jeg gav den 7-8 minutter ved 200° i ovnen.


Drys med friskklippet purløg og server.


Velbekomme! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...