onsdag den 30. marts 2011

Crostini con fegatini di pollo

 - betyder "ristet brød med kyllingelever" -i praksis er det vel en "grov fedtfattig leverpostej" på italiensk manér. Det ser en smule tarveligt ud sådan noget stegt lever....men kombinationen af lever, citron og hvidvin smager helt fantastisk. Brug de små crostini´er som tapas eller natmad.


Her tilberedt med økologisk hanekyllingelever


2 spsk olivenolie
1 gulerod, fint hakket
½ løg, fint hakket
1 selleri stilk, fint hakket
6 kyllingelever, klippede
3 spsk rødvinseddike
1 dl tør hvidvin
2 æggeblommer (pasteuriseret)
saften af ​​1 citron
4-6 brød skiver, let ristet
salt & peber



evt. kapers til pynt



Start med at hakke løg, gulerod og selleri så fint som overhovedet muligt. 

Varm olivenolien i en stegepande. 
Tilsæt gulerod, løg og selleri steg over svag varme, under jævnlig omrøring, i ca. 5 minutter. 
Dyp kyllingeleveren i eddike og dup dem tørre med køkkenrulle. Læg dem på panden. Hæld vinen ved, rør ofte indtil leveren er stegt og holder op med at "bløde".'
Fjern kyllingeleveret fra panden og hak det fint. Hæld den hakkede lever tilbage på panden og lad det koge i 2 minutter mere. 
Pisk æggeblommer og halvdelen af citronsaften sammen i en skål. Fjern panden fra varmen og rør i æggeblomme/citron-blandingen i. Rør godt. Smag til med salt, peber og tilsæt eventuelt mere citronsaft. 
Smør leveren på det ristede brød, pynt evt. med kapers og server straks. 


Velbekomme! 

søndag den 27. marts 2011

Grillet tomatsalat

Beklager de sløje farver....
Jeg ønsker mig sådan et ordentligt kamera. 
En varm udgave af den gamle klassiker


2 pers


4 tomater
1 kugle frisk mozzarella
2 spsk olivenolie
½ tsk sukker
1 tsk salt
1 tsk hvid balsamico
Peber
Friske basilikumblade


Skyl og skær tomaterne i skiver. Rør olie, eddike, sukker, salt og peber sammen og dryp over tomatskiverne. 
Skær mozzarellaen i tynde skiver og læg dem imellem tomatskiverne. 


Bages i ovnen i 10 minutter ved 225° - tænd grillen de sidste par minutter. Drys med basilikum lige inden servering. 


Velbekomme! 



lørdag den 26. marts 2011

Wraps med serranoskinke, avocado og fetacreme

Wraps er nem frokost eller aftensmad .....derhjemme eller on-the-run. Her en variant med tørret spansk serrano, bløde avocado, feldsalat og en frisk fetacreme. 






Soft tortilla wraps
Serrano skinke
Avocado
Feldsalat
Feta (fra blok)
Creme fraiche 
citronsaft
evt. purløg




Skyl salaten og lad den dryppe helt af. Skær avocadoen i skiver på langs. Rør 1/3 creme fraiche og 2/3 feta sammen. Jeg synes det er nemmest at bruge feta fra en blok, da denne oftest er mere blød. Mos det groft med en gaffel og rør det sammen med creme fraichen og smag til med citronsaft. Rør evt. lidt frisk klippet purløg i.
Lun tortillaen og fordel skinke, salat, avocado og fetacreme. Rul wrappen sammen - og server.


Velbekomme!

torsdag den 24. marts 2011

Biscotti al cioccolato

Disse chokoladebomber er ikke specielt børnevenlige pga den lidt bitre og knap så søde smag..... men de er tilgengæld rent guf for folk som elsker intens chokoladesmag


Ca 36 stk

120 g chokolade (min 55%)
110 g smør
3 små æg
100 g sukker
120 g mel
90 g kakao
1 ½ tsk bagepulver
1 knivspids salt






Smelt chokoladen med smørret. 

Lad det køle lidt. Pisk æg med sukker og hæld det i chokosmørret og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Dejen bliver fedtet og gummiagtig sej. Når den er blandet godt sættes den i køleskabet i 15-20 minutter. Herefter trilles dejen til valnøddestore kugler som trykkes LET flade og sættes med 5-6 cm mellemrum på en bageplade beklædt med bagepapir. 


Bages ved 180° i ca. 10 minutter. Afkøles på bagerist og nydes til en kop kaffe eller et glas koldt mælk. 


Velbekomme!

mandag den 21. marts 2011

Bønner med kapers- og valnøddesalsa

En kold og frisk bønnesalat med med salt, syre, sødt og sprødt....som kun tager få minutter at lave.  Den kan serveres til mange forskellige retter og er også særdeles velegnet til en kold buffet eller en grillaften på terrassen. 


2 pers


250 grønne bønner
1 dl  valnødder
1/2 dl oliven olie
½ citron, saften af
¾ dl små kapers, skyllet og afdryppet
½ dl persille, groft hakket
¼  lille rødløg, hakket fint
¼  tsk sukker
Salt og peber





Kog bønnerne i letsaltet vand i 3-4 minutter.
Skyl straks med koldt vand og dup dem tørre. Stilles i køleskabet indtil servering. 


Bag valnødderne ca. 5 minutter ved 180° og lad dem herefter afkøle lidt inden de hakkes groft.
Bland nødder, olie, citronsaft, kapers, persille, løg og sukker og smag til med salt og peber.


Hæld salsaen over den kolde bønner lige før servering.


Velbekomme!

søndag den 20. marts 2011

"Forfærdelig" amerikansk kartoffelmos

Denne bagte kartoffelmos er FORFÆRDELIG af to grunde...... Den smager FORFÆRDELIG godt....og man bliver så FORFÆRDELIG mæt af den. Server den til stegt kylling og lav din egen chicken-dinner. 


4-6 pers




6-8 store kartofler
225 g creme fraiche
200  g flødeost (fx Philadelphia)
1-2 fed hvidløg (kan udelades)
et bundt persille (kan udelades)
3-4 tsk flagesalt
peber
100 g revet cheddar ost








Skræl og kog kartoflerne i usaltet vand. Når kartoflerne er kogt hældes vandet fra og kartoflerne damper lidt af. Hæld creme fraiche, creme cheese, krydderier og salt i og mos kartoflerne med en "moser". Mos gerne lidt groft. Du kan også piske kartoflerne med en elpisker (hvis du ikke ønsker klumper i mosen) Det er i så fald en god idé hvis du har skåret kartoflerne i mindre stykker først. 
Hæld kartoffelmosen i et ildfast fad og drys med cheddar. 
Bag mosen i ovnen ved 200° i 15-20 minutter.


Server straks.


Velbekomme! 

lørdag den 19. marts 2011

Blåbær-marcipan muffins

Blåbær og marcipan er lækre hver for sig, og kombineret som her i skylette og nærmest konfektagtige muffins,  har man dokumenteret at  2+2 nogle gange giver 5. 



12-15 mellemstore muffins


250 g marcipan
3 æg 

3 spsk maizena eller hvedemel
1 dl sukker 

½ vaniljestang
200 g blåbær
 





Riv eller skær marcipanen groft. Pisk det sammen med æg, sukker, vanilje og maizena/mel. Vend til sidst bærrene i dejen. Bruger du frosne bær så lad være med at tø dem op først, da de ellers safter og misfarver dejen så den får en trist grålig farve. Fordel dejen i muffinformene (fyld muffinformene ca. 3/4 op)  og bag dem i 12-15 minutter ved 210° midt i ovnen.


Lad dem køle helt af inden servering. Server evt. med en klat fløde eller nyd dem som de er til en kop kaffe. 


Velbekomme! 

onsdag den 16. marts 2011

Provencalske svampe

En fin og mager side dish til fx. røde bøffer eller stegt kylling


4 pers


500 g champignoner (gerne mark)
400 g hakket tomat (evt. fra dåse)
3 fed hvidløg
1 dl hvidvin
(eller 1/4 dl hvid balsamico og 3/4 vand)
1 tsk herbes de provence
(eller tørret rosmarin)
2 spsk friskhakket persille
salt og peber




Rens og skær champignonerne i kvarte. Steg dem på en hed, tør pande ved høj varme i ca. 5 minutter til de er blevet brunet let. Det er en god idé at gøre det af to omgange medmindre du har en meget stor pande. Svits hvidløgene med det sidste halve minut og tilsæt derefter de hakkede tomater og hvidvinen. Lad det hele koge ind et par minutter. Smag til med salt og peber. Lad de tomatmarinerede svampe køle lidt af. Drys med den hakkede persille inden servering.


Velbekomme!

lørdag den 12. marts 2011

Sataysauce med marinerede kyllingespyd

Peanutbuttersauce bruges især i østlige, mellemøstlige, afrikanske og kinesiske køkkener og findes i mange variationer. Denne thailandske udgave er let sødlig, fyldig og smagfuld. 


4-6 pers


500 g kyllingekød 


Marinade:
1 spsk thai red curry pasta
½ dl sweet chili sauce
saften af ½ lime
1 spsk soja
1 spsk olie
2 spsk vand


Sauce:
1½-2 dl peanutbutter
3½ dl kokosmælk
½ løg
1-1½ tsk thai red curry pasta
1 spsk soja
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1½-2 tsk farin
saften af en lime
chili efter smag


Rør marinaden sammen. Skær kyllingekødet i mindre stykker og sæt dem på spyd. Lad dem marinere i ½ times tid. Steg dem herefter i ovnen i ca. 15 minutter ved 200°


Hak løget superfint. Bland det sammen med resten af ingredienserne og kog det op i et par minutter til saucen får den ønskede tykkelse. Smag til med ekstra limesaft og chili, hvis du ønsker. Lad ikke saucen bulderkoge for længe- så skiller den. 


Server med gulerods- og agurkestænger, brød, ovnstegte kartofler eller til en omgang ananasris


Velbekomme!

fredag den 11. marts 2011

Skildpaddeis

Toms Skildpadder er eneste smagsgiver i denne is som er for de mange slikmunde. Den milde chokoladeis får et skønt twist af skildpaddernes rom- og karamelcreme





4 skildpadder
4 past. Æggeblommer
4 spsk flormelis
3 dl fløde
2 dl mælk - let eller sød 
(eller 5 dl fløde)






Smelt skildpadderne over vandbad. 
Pisk æg og flormelis hvidt og skummende. 
Put 3 spsk fløde i skildpaddemassen og pisk resten af fløden til skum.
Rør skildpaddecremen i æggemassen, tilsæt mælk og vend tilsidst flødeskummet deri.

Hvis ikke du har en ismaskine så frys massen i en lav beholder. Når den næsten er fast så pisk den cremet med en elpisker. Gentag processen mindst 2 gange mere for at undgå iskrystaller i den færdige is.

Når den er rørt for sidste gang puttes den i en lufttæt beholder og fryses indtil servering.

Isen stilles i køleskab i 20 minutter inden servering, hvis den er dybfrossen. 

Du kan også vælge at lave isen med 5 dl fløde i stedet for 3 dl fløde og 2 dl mælk. Personligt synes jeg at den bliver for fed på denne måde, men det er jo smag og behag. 

Server fx. med friske blåbær. 

Velbekomme! 


Dadler i bacon - med eller uden knas

Disse små godbidder er rigtig fine som en del af en tapas-servering, men de kan også serveres som tilbehør til grillet/stegt kylling eller steg.... eller som en lille sød/salt snack til et glas rødvin.




Dadler
Baconstrimler
Smuttede mandler




Brug ½ skive bacon og 1 mandel pr. dadel.






Du kan lave disse hapsere med både friske og tørrede dadler. De tørre holder dog lidt bedre på "formen" i forhold til de friske der godt kan "løbe" lidt.


Fjern eventuelle sten fra dadlerne, og læg i stedet en mandel i hvis dette ønskes.
Vikl bacon omkring. Fastgør evt. med en halv tandstikker eller læg dem med sammenføjningerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dadlerne i ovnen i 10-12 minutter ved 200°


Serveres varme, lune eller kolde efter ønske.


Velbekomme!

søndag den 6. marts 2011

Bønne-tomat-salat med avocadocreme

Denne avocadocremen er frisk, blød og rund i smagen og er sammen med de sødlige tomater en god kombination til bønnerne. Bønnesalaten er velegnet til fx. grillet/stegt kylling. 


4 pers


500 g grønne bønner
250 g cherrytomater


Creme:
150 g avocado
100 g yoghurt naturel
1 tsk limesaft
1 tsk friskrevet ingefær
1 fed hvidløg
cayennepeber og salt


Kog bønnerne i letsaltet vand ca. 3 minutter. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe helt af.
Halver cherrytomaterne. 
Mos avocadoen med en gaffel og rør cremen sammen. Smag til med salt og cayennepeber. 
Bland tomater og bønner og hæld cremen over. 


Velbekomme!

lørdag den 5. marts 2011

Grønne bønner i yoghurt-tahincreme med honning

En kold bønnesalat med en frisk yoghurtcreme. Har du ikke tahin, så lad ikke det holde dig tilbage. Du bruger bare creamy peanutbutter i stedet. 


2 personer




250 g grønne bønner
1 tsk honning
2 tsk tahin (eller peanutbutter)
3/4 dl yoghurt naturel
½ fed knust hvidløg
½ tsk stødt spidskommen
½ spsk citronsaft
1 knsp cayennepeber
salt


Kog bønnerne i 3 minutter. Skyl dem straks i koldt vand og lad dem dryppe helt af på køl. Rist spidskommen på en hed pande og stød dem i en morter. Bland honning, tahin, yoghurt og krydderier sammen til en blød creme. Smag til med salt. Bland de kolde bønner i og stil bønnesalaten på køl indtil servering. 


Velbekomme! 

Forårsgrøn mandel-spinat-smoothie

Man kan ikke blive andet end i godt humør af den fantastiske farve, og samtidig giver samvittigheden én et skulderklap. Brug den som et energikick om morgenen eller som et mellemmåltid. Også en smart måde at få lokket lidt grønt i børnene. 


1 stor smoothie


1 banan
90-100 g halvfrossen spinat
(eller 4 håndfulde frisk)
4 mandler
2-2½ dl vand, rismælk eller juice
(+1 tsk honning hvis du bruger vand)


Smut mandlerne og blend dem grundigt i 2 dl væske. Tilsæt banan og spinat og blend indtil smoothien er jævn. Tilsæt honning og eventuelt lidt mere væske til drikken har den ønskede tykkelse. Server i glas med isterninger og eventuelt med et sugerør.


Velbekomme!

Cappuccino muffins

Til de kaffeelskende derude. Skønne bløde muffins med sprød skorpe og en herlig smag og duft af kaffe. Egner sig særdeles godt til chokolade i en eller anden afskygning..... hvad enten det er indbagt, smurt ovenpå eller bliver drukket til. 

 15 muffins

100 g sukker
110 g farin
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
5 tsk instant kaffe
½ tsk kanel
1/4 tsk salt
1 æg
2½ dl mælk (eller vand)
115 g smeltet smør (eller 1 dl rapsolie)
250 g mel

evt. 50-100 g chokolade
eller chokoladeglasur

Rør sukker, farin, bagepulver, vaniljesukker, kaffepulver, kanel og salt sammen. Tilsæt olie, æg og vand og rør godt sammen. Tilsæt mel og rør dejen til en jævn masse. Vend chokoladen i til sidst hvis du ønsker dette. Fordel dejen i 15 muffinforme og bag dem i 20-22 minutter ved 190°  

Velbekomme! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...